Elrendelték Joób Márton és társai előzetes letartóztatását

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványára harminc napra letartóztatásba helyezte Joób Mártont, közvetlen munkatársát és hat további gyanúsítottat.

Mint azt megírtuk, öt éven keresztül, fiktív számlázással csaknem 250 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek az a 8 férfi – köztük Joób Márton –, akiknek a letartóztatását kezdeményezte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség. A letartóztatásról a Kecskeméti Járásbíróság döntött, mivel a Szegedi Járásbíróság bírái elfogultságot jelentettek be, a Szegedi Ítélőtábla pedig a Kecskeméti Járásbíróságot jelölték ki eljáró bíróságnak.

Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Járásbíróság megalapozottnak tartott a Főügyészség indítványát.

A főügyészség a gyanúsítottak letartóztatását szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye – és ténye – miatt indítványozta. A bűnszervezet egyes tagjai ugyanis, miután tudomást szereztek az eljárásról, bizonyítékokat próbáltak meg eltüntetni, volt, akit vallomása megváltoztatására próbáltak rábírni, és terhelő adatokat tartalmazó adathordozót akartak hamis nyilatkozattal a bizonyítékok köréből kivonni – közölték.

Előző sztori

Hőségre és zivatarokra figyelmeztetnek Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Gumicsónakon próbálkozott hét határsértő Szegednél