Hírzóna

300 milliót érő hamis ruhát találtak az M43-as sztrádán

300 milliót érő hamis ruhát találtak az M43-as sztrádán

2020. július 6., hétfő
300 milliót érő hamis ruhát találtak az M43-as sztrádán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai több mint 10 ezer hamis ruhát találtak egy teherautóban az M43-as autópályán.

A pénzügyőrök egy Törökországból Magyarországra tartó magyar rendszámú kamiont ellenőriztek az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén.

A rakomány átvizsgálásakor a NAV munkatársai több mint 10 200, különféle márkajelzéssel (Nike, Adidas, Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld, Ralph Lauren, Hugo Boss, stb.) ellátott ruházati terméket és kiegészítőt pakoltak ki a raktérből.

A török sofőr a szállítmány származását nem tudta igazolni. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruha és kiegészítő hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül akartak forgalomba hozni.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 300 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták. A pénzügyi nyomozók szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.