Közélet

Újra Nagymajláth lehet Nagyér

Újra Nagymajláth lehet Nagyér

2020. június 24., szerda
Újra Nagymajláth lehet Nagyér

Várhatóan szeptember elején írja ki a nagyéri önkormányzat azt a népszavazást, amelyen a község névváltoztatásáról voksolhatnak a lakosok - számolt be a Rádió 7.

Lőrincz Tibor polgármester szerint a népszavazás nem ügydöntő, de kíváncsiak a helyiek véleményére. Hozzátette: 1843-tól egészen 1952-ig Nagymajláthnak hívták a községet és ezt a nevet szeretnék visszakapni. A polgármester kiemelte: a névváltoztatás nem csupán erkölcsi kérdés, hanem gazdasági szempont is, ugyanis Arad megyében található Majláthfalvával testvértelepülési kapcsolatot vennének fel és közösen tudnának pályázni uniós forrásokra. A névváltoztatás nem egyszerű folyamat, számos előírást kell ahhoz teljesíteni, hogy végül a köztársasági elnök aláírja az engedélyezést. A polgármester kifejtette: egykoron gróf Majláth György főszolgabíró alapította meg a települést, innen ered az elnevezése is. A határon túli Majláthfalvával, vagyis Kismajláthtal elsősorban közös turisztikai fejlesztésekben gondolkodnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.