//

Újra fogadja az égbolt szerelmeseit a szegedi csillagvizsgáló

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A járványügyi korlátozások feloldásának köszönhetően a Szegedi Csillagvizsgáló július 3-tól kezdődően újra megnyitja kapuit a látogatók számára. A nyitvatartás a továbbiakban is péntek esténként 19-22 óra között lesz.

Egyéni látogatók és családok számára továbbiakban sem szükséges az előzetes bejelentkezés. 15 főnél
nagyobb létszámú csoportokat is újra fogadnak, ez esetben 2 héttel előre bejelentkezve a péntek estéktől eltérő időpontokban is lehetőség van meglátogatni a Csillagvizsgálót.

Azért, hogy a biztonságos együttlét feltételeit biztosítani tudják, az alábbi kéréseket és intézkedéseket foganatosítják:
– a beltéri előadások során javasolják az arcmaszk vagy az arcot eltakaró kendő, sál viselését;
– mind a beltéri, mind a kupolatérben vagy az észlelőteraszon zajló programok esetében igyekeznek mindvégig biztosítani a zsúfoltság elkerülését – előre is kérik a látogatók közreműködő hozzáállását;
– a látogatók számára biztosítanak kézfertőtlenítésre alkalmas szereket, emellett a távcsöves észlelés során külön kérésre áttörlik az okulárokat is;
– ha valaki fertőző betegnek érzi magát, kérik, hogy erre az időre mellőzze a Csillagvizsgáló látogatását.

A július 3-án (pénteken) 19:15-kor kezdődő előadás máris egy érdekes témát boncolgat: a földönkívüli élet lehetőségéről és annak kutatásáról lesz szó.  Napnyugta után, derült idő esetén távcsöves bemutató keretében lehet ismerkedni az égbolttal, míg borult idő esetén a műszerek bemutatása mellett az előadótermi vetítés keretében mutatják meg az égbolt látnivalóit.

Előző sztori

Több mint 400 ezer forint volt az átlagkereset áprilisban

Következő sztori

Itt a magyarázat a meseszép szegedi égboltra