Közélet

Újra fogadja az égbolt szerelmeseit a szegedi csillagvizsgáló

Újra fogadja az égbolt szerelmeseit a szegedi csillagvizsgáló

2020. június 30., kedd
Újra fogadja az égbolt szerelmeseit a szegedi csillagvizsgáló

A járványügyi korlátozások feloldásánakköszönhetően a Szegedi Csillagvizsgáló július 3-tól kezdődően újra megnyitja kapuit a látogatók számára. A nyitvatartás a továbbiakban is péntek esténként 19-22 óra között lesz.

Egyéni látogatók és családokszámára továbbiakban sem szükséges az előzetes bejelentkezés. 15 főnél nagyobb létszámú csoportokat is újra fogadnak, ez esetben 2 héttel előrebejelentkezve a péntek estéktől eltérő időpontokban is lehetőség vanmeglátogatni a Csillagvizsgálót. Azért, hogy a biztonságos együttlét feltételeit biztosítani tudják, azalábbi kéréseket és intézkedéseket foganatosítják: - a beltéri előadások során javasolják az arcmaszk vagy az arcoteltakaró kendő, sál viselését; - mind a beltéri, mind a kupolatérben vagy az észlelőteraszon zajlóprogramok esetében igyekeznek mindvégig biztosítani a zsúfoltságelkerülését – előre is kérik a látogatók közreműködőhozzáállását; - a látogatók számára biztosítanak kézfertőtlenítésre alkalmas szereket,emellett a távcsöves észlelés során külön kérésre áttörlik azokulárokat is; - ha valaki fertőző betegnek érzi magát, kérik, hogy erre az időremellőzze a Csillagvizsgáló látogatását. A július 3-án (pénteken) 19:15-kor kezdődő előadás máris egy érdekestémát boncolgat: a földönkívüli élet lehetőségéről és annak kutatásáróllesz szó. Napnyugta után, derült idő esetén távcsöves bemutatókeretében lehet ismerkedni az égbolttal, míg borult idő esetén a műszerekbemutatása mellett az előadótermi vetítés keretében mutatják meg azégbolt látnivalóit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.