Sport

Több mint másfél milliót adományozott gyermekgyógyító alapítványoknak a Tisza Volán SC

Több mint másfél milliót adományozott gyermekgyógyító alapítványoknak a Tisza Volán SC

2020. június 11., csütörtök
Több mint másfél milliót adományozott gyermekgyógyító alapítványoknak a Tisza Volán SC

A Tisza Volán SC kézilabda-szakosztálya az elmúlt három hónapban a tagok és a szülők felajánlásaiból 1 millió 650 ezer forintot gyűjtött össze, amit beteg gyerekeket segítő alapítványok részére ajánlott fel.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke elmondta, inspirációt merítettek abból, hogy országszerte rengeteg felajánlás érkezett az egészségügyi intézmények részére. – Ez nem egy hagyományos, de nagyon sikeres projekt volt. Gratulálok a munkatársainknak, edzőinknek és a családoknak, akik szép számmal vettek részt a kezdeményezésben – fogalmazott.

Fotó: Sándor Judit

Bartók Csaba, a TVSC utánpótlás igazgatója megemlítette, a klub állami és szülői támogatásból él, de a koronavírus-járvány okozta nehéz időkben támogatóvá vált. – A tagoknak három hónapon keresztül nem volt kötelező befizetni a havi tagdíjat, viszont aki megtette, az hozzájárult a jótékony kezdeményezéshez. Remélem lesznek olyan gyerekek, akik ebből a segítségből meggyógyulnak és később a kézilabdapályán viszont látjuk majd – mondta. Dr. Tajti Zsanett, a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítvány képviseletében megköszönte a nagylelkű felajánlást. Elmondta, hogy az alapítvány célja a gyermekintenzív ellátás jobbá tétele ezért a felajánlott összegből új pumpát vásárolnak. Dr. Kis Judit Klára, a Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért alapítvány képviseletében kifejtette, az adományt a koraszülöttek kezelésére és ápolására kívánják fordítani, lélegeztetés segítéséhez szükséges eszközt vásárolhatnak belőle. Dr. Kovács Tamás, a Gyermeksebészet a műtétre váró gyermekekért alapítvány képviseletében elmondta, az összeget a gyermektraumatológiai ellátáshoz kapcsolódó műszerekre költik majd.

Fotó: Sándor Judit

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.