Közélet

Támogatási szerződést kötött a megyei önkormányzat és a rendőr-főkapitányság

Támogatási szerződést kötött a megyei önkormányzat és a rendőr-főkapitányság

2020. június 16., kedd
Támogatási szerződést kötött a megyei önkormányzat és a rendőr-főkapitányság

A mai napon aláírták a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közötti támogatási szerződést.

A megyei közgyűlés vezetősége rendkívül nagyra értékeli és hálás a főkapitányság munkájáért, nevezetesen azért, hogy védte a nemzeti és az európai értékeket, képviselte a hazai és közösségi érdekeket, integrált határellenőrzést hajtott végre, ami a komplex biztonság szerves részévé vált. A megye közrendje, közbiztonsága szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott maradt. A közrend és közbiztonság, valamint a határvédelem terén elért eredmények az együttműködők és megerősítők képességeinek integrálásával valósult meg. A megyei főkapitányság által indított prevenciós programok életkornak megfelelő előadásokkal, rendezvényekkel, szakmai kiadványokkal, oktatófilmekkel segítik a fiatalok figyelmét felhívni többek között a bűn- és baleset-megelőzésre, a drogfogyasztás veszélyeire, az elsősegély nyújtásra. A Gémes László elnök vezette megyei önkormányzat felelősséget érez a Csongrád-Csanád megyei polgárok biztonságérzetének erősítéséért és nyugalmának biztosításáért, ezért a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés úgy döntött, hogy a 2020. évi költségvetése terhére egyszeri, kettőmillió forint vissza nem térítendő pénzbeli támogatást biztosít a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság részére rendészeti, bűnügyi, bűnmegelőzési szolgálati feladatainak támogatására.

(Forrás: CSCSMÖ)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.