Közélet

Szerencsére nincs újabb beteg Csongrád-Csanádban

Szerencsére nincs újabb beteg Csongrád-Csanádban

2020. június 17., szerda
Szerencsére nincs újabb beteg Csongrád-Csanádban

Meghalt két idős, krónikus beteg, és eggyel, 4078-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 567-re emelkedett, 2547-en már meggyógyultak Az aktív fertőzöttek száma 964. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 7545-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 242 139. Kiemelték: a parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret: a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. A kormány szerdán tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket. Kiemelték, a veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Az időben meghozott intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhetően - sok más országgal ellentétben - el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket, a több ezer halálesetet. Fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a pandémia (világjárvány) jelenleg is tart, a koronavírus továbbra is itt van és fertőz - írták. A járvány alakulását ezért továbbra is kiemelt figyelemmel követi a kormány, a járványügyi hatóság, továbbra is működik az operatív törzs, és ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor elrendelik a járványügyi bevetési egység beavatkozását - tették hozzá. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1932) és Pest megyében (597) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (301), Zala (261) és

Csongrád-Csanád megye

(118), a sor végén pedig Békés megye áll (13).

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.