Hírzóna

Sok fiatal akarja elhagyni Algériát a gazdasági és a politikai helyzet miatt

Sok fiatal akarja elhagyni Algériát a gazdasági és a politikai helyzet miatt

2020. június 21., vasárnap
Sok fiatal akarja elhagyni Algériát a gazdasági és a politikai helyzet miatt

Nagy az elvándorlási szándék Algériában a fiatalok körében a gazdasági és a politikai helyzet miatt - közölte a Migrációkutató Intézet vezető kutatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Speidl Bianka azt mondta, hogy Algériában tavaly a politikai válság ideiglenes megoldásaként új államfőt választottak, akinek viszont kevés a legitimációja, ezért folyamatos tüntetések voltak az országban májusig. A tüntetők a politikai élet liberalizációját, a gazdasági élet helyreállítását és demokratikusan megválasztott kormányzatot követelnek - tette hozzá. Szerinte Algériában elsősorban a gazdasági élet helyreállítására lenne szükség, amelyhez évente 300 ezer új munkahelyet kellene létrehozni. Ezzel szemben a koronavírus-járvány miatt idén eddig 275 ezerrel csökkent a munkahelyek száma, és várhatóan további 175 ezer munkahellyel lesz kevesebb - közölte. Hangsúlyozta, hogy amíg a gazdasági helyzet rendezése és a politikai liberalizáció nem történik meg, az elvándorlási kedv állandó marad, és folyamatos lesz a nyomás Európa felé. Algériában százezer migráns tartózkodik, 42 százalékuk szívesen maradna az országban, csak nem adottak ehhez a körülmények - mondta Speidl Bianka. MTI (Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.