Közélet

Online pénzügyi vetélkedőn bizonyítottak Csongrád megye diákjai

Online pénzügyi vetélkedőn bizonyítottak Csongrád megye diákjai

2020. június 1., hétfő
Online pénzügyi vetélkedőn bizonyítottak Csongrád megye diákjai

Ugyan az iskolai oktatás és a rendezvények megtartása átmenetileg ellehetetlenült, a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői nem adtak alább a 10 éve megrendezésre kerülő rendezvény színvonalából. A május 11-e és 14-e között lezajlott regionális középdöntők és majd az országos döntő esetében is arra törekedtek, hogy a csapatok ne csak a vizsgadrukkot tapasztalják meg, hanem akárcsak az eddigi rendezvényeken, jól is érezzék magukat.

A feladatok összeállításánál a vetélkedő szervezői ügyeltek arra, hogy a középdöntők eddig megszokott szerepjátszós, körülírós feladatai helyébe hasonlóan színes, szórakoztató feladványok lépjenek, mint például a kulcsszavas történetírás vagy a rejtett tárgyak utáni kutatás. A koronavírus okozta helyzet külön izgalmak és kihívások elé állította a csapatokat. Nemcsak a felkészülés során, de még az éles versenyen alatt is virtuálisan tartották a kapcsolatot, ami a csapatmunka új formáját ismertette meg velük. Minden újdonság ellenére, a regionális középdöntősök között idén is igen kiélezett verseny zajlott, azonban kategóriánként és régiónként is csak egy-egy csapat juthatott tovább az országos döntőbe. Íme Csongrád megye döntős csapatai: 3-4. osztály: Legendás Limonádé, Rókusi Általános Iskola 7-8. osztály: Úgyisminyerünk, Szegedi Madách Imre M A K T NY Á I 9-11. osztály: Pénzügyes palánták, HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Makó)

(Kiemelt képünk illusztráció)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.