Közélet

Nyomoz a NAV a Gyurcsány-párt zavaros pénzügyei miatt

Nyomoz a NAV a Gyurcsány-párt zavaros pénzügyei miatt

2020. június 13., szombat
Nyomoz a NAV a Gyurcsány-párt zavaros pénzügyei miatt

Nyomozást rendelt el a Demokratikus Koalíció (DK) zavaros gazdálkodásával összefüggésben a Nemzeti Adó – és Vámhivatal (NAV) – értesült a PestiSrácok.hu. A NAV nem cáfolta az eljárás tényét, a megkeresésre azt válaszolták, hogy folyamatban lévő ügyről nem hozhatnak nyilvánosságra részleteket.

A lap szerint a nyomozás előzménye, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) május végi sajtótájékoztatóján közölte: a DK nem igazolta a 2017–2018. évi gazdálkodásáról közzétett adatok valódiságát, pénzügyi kimutatásai nem mutatnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette. A Demokratikus Koalíció 2017-ben 132 millió, 2018-ban pedig összesen 367,7 millió forint központi költségvetési támogatásban részesült. A 2018-as évre vonatkozó központi költségvetési támogatás a 2018-as országgyűlési választásokhoz kapcsolódó többlettámogatást is tartalmazta – hangzott el az online sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy az ellenőrzés típusa minden párt esetében szabályszerűségi ellenőrzés, amely során az ÁSZ alapvetően azt értékeli, hogy a pártok által közzétett pénzügyi kimutatások a törvényi előírásoknak megfeleltek-e, a könyvvezetés és gazdálkodás során betartották-e a vonatkozó jogszabályi és belső előírásokat; a pártok a működésükhöz szabályszerűen igénybe vehető forrásokat használtak-e fel. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.