Közélet

Novák Katalin szerint biztonságban nyaralhatnak a gyerekek idén is

Novák Katalin szerint biztonságban nyaralhatnak a gyerekek idén is

2020. június 24., szerda
Novák Katalin szerint biztonságban nyaralhatnak a gyerekek idén is

Hétfőn, június 29-én indulnak országszerte a napközis Erzsébet-táborok nyolcszáz településen, közel ötezer helyszínen – mondta el Novák Katalin szerdán délelőtt abból az alkalomból, hogy a MOL 13 ezer liter fertőtlenítő szert adományozott a táboroknak, amit az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány juttat el a helyszínekre - írja a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelő államtitkára a Gyáli Ady Endre Általános Iskolában tartott átadáson ismertette: 80 ezer gyerek nyaralhat tartalmasan és biztonságban az idén a járvány miatt kizárólag napközis formában megrendezett Erzsébet-táborokban, naponta reggel nyolc és délután öt óra között.

Novák Katalin beszámolt róla, hogy minden iskola, amelyik jelentkezett, lehetőséget kap az Erzsébet-táborok megszervezésére, így az összes gyermek, akinek szülei igényelték, táborozhat majd. A politikus kifejtette: sok településen – így Gyálon is – az iskolák közösen, egy helyszínen szervezik meg a táborokat, amelyekbe elsősorban alsó tagozatos diákok jelentkeztek. Változatos programok: kézműveskedés, sportolás és kirándulási lehetőségek várják a táborozókat, akik idén biztonsági óvintézkedésként maximum húsz fős csoportokban nyaralnak majd. Az egészség megőrzése kiemelt téma ebben az évben, és az összes táborban lesznek olyan fertőtlenítő pontok, ahol a gyerekek megtanulhatják a járvány elleni védekezés alapjait – hívta föl rá a figyelmet a család és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki azt is közölte: a táborozók számára szinte ingyenesen napi négyszeri étkezést is biztosítanak. Ratatics Péter, a MOL magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatója az eseményen arról beszélt: a vészhelyzet elején vállalatuk két hét alatt átállt az ablakmosó folyadék gyártásáról a fertőtlenítő szerek előállítására. Az egészségügyi intézmények, a közlekedési vállalatok, és a honvédség részére biztosították a folyamatos fertőtlenítő szer ellátást, amelyet áprilistól a lakosság számára is elérhetővé tettek. Kiemelte: ezúttal 36 millió forint értékben több mint 13 ezer liter fertőtlenítőszert adományoznak az Erzsébet-táboroknak, amely elegendő lehet az összes tábor ellátására a nyáron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.