Krimi

Nem ad teljes magyarázatot a vásárhelyi önkormányzat a náluk dolgozó szegedi rablóról

Nem ad teljes magyarázatot a vásárhelyi önkormányzat a náluk dolgozó szegedi rablóról

2020. június 8., hétfő
Nem ad teljes magyarázatot a vásárhelyi önkormányzat a náluk dolgozó szegedi rablóról
Múlt héten írtuk meg, hogy botrányok övezték a szegedi jogászból lett rabló munkáját a vásárhelyi önkormányzatnál. A férfi alkoholista és szerencsejáték-függő is, kollégái szerint olyannyira, hogy teljesen megbízhatatlan és gyakorlatilag munkaképtelen volt.Márki-Zayék mégsem váltak meg tőle, inkább átpapírozták az egészet. Kérdéseket küldtünk a vásárhelyi önkormányzatnak az üggyel kapcsolatban. Megérkeztek a válaszok.

Válaszukban sietve leszögezik, hogy továbbra sincs információjuk arról, hogy egykori kollégájuk, V. Péter lenne a rablás gyanúsítottja.Mint azt cikkünkben megírtuk, az önkormányzat hivatalos oldalán még V. Pétert tüntették fel, mint a Lakosságszolgálati Iroda Lakás- és Helyiséggazdálkodási Csoportjának vezetőjét. Ezt cikkünk után cserélték le, és már Béres László neve szerepel ott csoportvezetőként, akiről azt írják, hogy február 15-én vette át a pozíciót elődjétől. - Hódmezővásárhelyen az önkormányzatnak nagyon sok problémát hozó Lakás- és Helyiséggazdálkodási Csoport feladatait a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. veszi át 2020. július 1. napjától. A csoportvezetői feladatokkal ezen időpontig Béres László urat bíztuk meg. 2020. július 1-től a csoport megszűnik, ezért pályázatot nem írunk ki a vezetésére - írták válaszukban. Mint megtudtuk, a vezetőváltás után V. Péternek nem kellett új munkahelyet keresnie, mivel az önkormányzat továbbfoglalkoztatta megbízási szerződéssel. https://szegedma.hu/2020/06/ma-is-elhet-meg-a-szerzodese-a-szegedi-rablonak-marki-zay-petereknel?fbclid=IwAR0BHEntDkKuDbddyr3mnyp9ojs1ioFoubqjyA3y4kNxibCW5jGfV9VpRcM A válaszukban azt állítják, hogy ezt a szerződést hónapokkal ezelőtt felbontották, de pontos dátumot nem írtak, mint ahogy azt sem részletezték, hogy miért volt szükség aköztisztviselői szerződését megbízási szerződésre változtatni. Mint írják: "A válasz megadása személyhez fűződő jogokat sértene, nem nyilvános adat."

Sajátos "táncot" lejt V. Péter az egyik hivatali mulatságon.

Azt is megkérdeztük, hogy milyen pályázat alapján és miért esett a választás V. Péter alkalmazására, de itt is személyiséghez fűződő jogokra hivatkozva tértek ki a válasz elől és megjegyzik, hogy volt kollégájuk mindenbenmegfelelt a köztisztviselői kinevezéshez szükséges törvényi előfeltételeknek. Cikkünkben egy - videóból kivágott - fényképet is bemutattunk, ami azt mutatja, hogy V. Péter egy önkormányzati dolgozóknak tartott rendezvényen a földön fetrengve szórakoztatja "táncával" a kollégáit, ami információink szerint csak egy apró részlet az alkoholista életmódjával járó megbotránkoztató viselkedéséből. Bár a kollégái tudtak erről és rendszeresen jelezték is, hogy problémás a viselkedése, az önkormányzat sajtósa most azt írta, nem tudnak ilyen magatartásról, és nem szólnak bele a kollégák magánéletébe, vagy szabadidős tevékenységébe. A képen látottakat pedig azért nem kommentálják, mert az nem nyilvános rendezvényen készült és megítélni sem tudják, mert nem rendelkeznek erről információval. Információnk szerint V. Péternek azért szűnt meg köztisztviselői kinevezése, mert előfordult olyan eset Hódmezővásárhelyen, amikor V. Péter – noha erre semmilyen joga nem volt – maga indult el beszedni a bérleti díjat, de a pénz nem a város kasszájában, hanem a zsebében landolt. Azért bukott le, mert eközben a hivatal fizetési felszólítással bombázta a “tartozó” lakót, aki viszont elmondta, mi történt és panaszt tett. Ez az ügy magával rántotta a jogi osztály vezetőjét is, akinek szintén megszüntették a köztisztviselői kinevezését és megbízási szerződéssel dolgoztatták tovább - a hivatalból származó értesóléseink szerint. Az önkormányzat válaszában nem nyilvános vezetői döntéssel indokolja ezt a váltását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.