Közélet

Négyezer fölé nőtt hazánkban a fertőzöttek száma

Négyezer fölé nőtt hazánkban a fertőzöttek száma

2020. június 7., vasárnap
Négyezer fölé nőtt hazánkban a fertőzöttek száma

Újabb 18 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4008 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 1 idős, krónikus beteg. Ezzel 546 főre emelkedett az elhunytak száma, 2279-en pedig már meggyógyultak – olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Az aktív fertőzöttek száma 1183 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti.386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. A megyei adatokból megállapítható, hogy Csongrád-Csanád megyében nem emelkedett a fertőzöttek száma.

  A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása – olvasható a cikkben. A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Az elhunytak adataiban történt lakcím-korrekció történt. Eszerint a vidéki lakcímmel rendelkező elhunytak száma 221, a budapesti lakcímmel rendelkezők száma 325.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.