Közélet

Majdnem szabályosan hordtak lomot hétvégén a belváros egyik utcájára

Majdnem szabályosan hordtak lomot hétvégén a belváros egyik utcájára

2020. június 10., szerda
Majdnem szabályosan hordtak lomot hétvégén a belváros egyik utcájára

A megengedettnél sokkal hamarabb került a lom az utcára, amit vasárnap elszállítottak onnan.

Szombaton egyik cikkünkben

kérdeztük a Mérey utca és a Püspök utca kereszteződésében talált szemétkupacra, hogy azt vajon csak valaki úgy otthagyta?

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-től választ kaptunk a kérdésünkre: igen, de MAJDNEM szabályosan. Azért csak majdnem, mert a lomtalanítást ugyan bejelentették a Püspök utca egyik házából, kérték is annak elszállítását, csak éppen a lakók túl korán pakoltak az utcára. – A lomtalanítás június hetedikére volt megbeszélve. A lomtalanítás egyeztetésekor a tájékoztatóban elhangzott, hogy június 7-én reggel 8 óra után fog érkezni az autónk a hulladékokért és vagy előző este, vagy aznap reggel helyezzék ki a hulladékot – írta válaszában Dr. Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A lomelszállítással is foglalkozó cég vezetője megjegyezte, az utóbbi időben sajnos több olyan esetük is volt, amikor illegálisnak jelentettek be egy lomtalanítást, mert az ügyfél már a lomtalanítás előtt napokkal elkezdte lomhulladékát az utcára pakolni. Az időpontot már csak azért is érdemes betartani, mert ezt a kupacot is pillanatok alatt széthordták az utcasarkon, amit így nehezebb volt eltüntetni.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.