Közélet

Klímatudatos gyerekeket díjazott a megyei önkormányzat

Klímatudatos gyerekeket díjazott a megyei önkormányzat

2020. június 24., szerda
Klímatudatos gyerekeket díjazott a megyei önkormányzat

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az Európai Régiók Gyűlése (Assembly of European Regions - AER) támogatásával klímaváltozás témában hirdetett rajzpályázatot gyerekeknek, amelynek a díjátadóját kedden délután tartották a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában.

A díjátadót követően flashmobbal készültek a gyerek, majd játékos klímaórán vehettek részt, amelyet Dr. Gulyás Ágnes, a Szegedi Tudományegyetem Klimatológiai és Tájföldrajzi Tanszékének oktatója tartott. A pályázat célja volt, hogy a gyermekek a rajzolás művészetén keresztül bemutassák, mit jelent számukra a klímavédelem, mit tehetünk bolygónk megmentéséért. Alkotásaikban megmutathatták, mit szeretnének megváltoztatni a saját maguk és a felnőttek viselkedésében, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen. Gémes László köszöntőjében elmondta, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnökeként fontosnak tartja, hogy gyermekeink életének természetes részévé váljon a takarékosság az energiával, a vízzel, a természet adta javakkal, ismerjék és használják az olyan klímabarát technológiákat, mint a megújuló energiaforrások, a csapadékvíz gyűjtés vagy például a komposztálás. A pályázatra közel 600 pályamű érkezett, közülük a díjazott műveket egy zsűri választotta ki. A zsűri tagja volt Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke, Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója és Papdi Balázs szegedi fotográfus is. A legjobb 50 rajzból kiállítás nyílt, amely egy hétig tekinthető meg az Agórában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.