Kipukkad az albérlet-buborék Szegeden? Csökkentek az árak

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rea Zoltán, az Ingatlan Café irodavezetője szerint a koronavírus-járvány következtében megközelítőleg húsz százalékkal csökkentek az albérletárak Szegeden.

Rea Zoltán, az Ingatlan Café irodavezetője lapunknak elmondta, ameddig hatályban volt a kijárási korlátozás az ingatlanpiac konkrétan befagyott, az ő irodájuk is kénytelen volt bezárni, de amint a gazdasági élet újraindult, egycsapásra megélénkült a piac is.

Véleménye szerint nem nagyon változtak az árak, egyedül az albérletek tekintetben volt tapasztalható közel 20 százalékos árcsökkenés, de úgy véli, hogy egy hónapon belül visszaáll minden a régi kerékvágásba.

– Egy 150 ezer forintos albérlet jelenleg nagyjából 120 ezer forintba kerül. A panellakások 70–80 ezer forint körül mozogtak a járványt megelőzően, most 50–60 körül mennek. Körülbelül 20 százalékos csökkenés jellemezte az albérletárakat – fogalmazott.

Hozzátette, a főbérlők több esetben is könnyítettek a bérleti díjon, de a következő hónaptól ez érvényét veszíti.

– A járvány következtében többen is munkanélkülivé váltak, így a fizetőképes kereslet megcsappant, ami most, hogy a gazdasági élet újraindult, visszaállhat a vírus megjelenését megelőző szintre – osztotta meg meglátását Rea Zoltán. Hangsúlyozta, nagy bizalommal vannak a piac irányába, folyamatos az érdeklődés az albérletek és az ingatlanok iránt.

Szerettük volna megtudni az IKV-tól, hogy az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérleti díja változott-e a járvány következtében, illetve, ha igen, akkor milyen mértékben, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Előző sztori

Megbontotta a szél a makói sportcsarnok tetőszigetelését

Következő sztori

Szentmise és harangszó Trianon emlékére

Legutóbbi hasonló cikkek