Gazdaság

Kipukkad az albérlet-buborék Szegeden? Csökkentek az árak

Kipukkad az albérlet-buborék Szegeden? Csökkentek az árak

2020. június 3., szerda
Kipukkad az albérlet-buborék Szegeden? Csökkentek az árak

Rea Zoltán, az Ingatlan Café irodavezetője szerint a koronavírus-járvány következtében megközelítőleg húsz százalékkal csökkentek az albérletárak Szegeden.

Rea Zoltán, az Ingatlan Café irodavezetője lapunknak elmondta, ameddig hatályban volt a kijárási korlátozás az ingatlanpiac konkrétan befagyott, az ő irodájuk is kénytelen volt bezárni, de amint a gazdasági élet újraindult, egycsapásra megélénkült a piac is. Véleménye szerint nem nagyon változtak az árak, egyedül az albérletek tekintetben volt tapasztalható közel 20 százalékos árcsökkenés, de úgy véli, hogy egy hónapon belül visszaáll minden a régi kerékvágásba.

– Egy 150 ezer forintos albérlet jelenleg nagyjából 120 ezer forintba kerül. A panellakások 70–80 ezer forint körül mozogtak a járványt megelőzően, most 50–60 körül mennek. Körülbelül 20 százalékos csökkenés jellemezte az albérletárakat – fogalmazott.

Hozzátette, a főbérlők több esetben is könnyítettek a bérleti díjon, de a következő hónaptól ez érvényét veszíti. – A járvány következtében többen is munkanélkülivé váltak, így a fizetőképes kereslet megcsappant, ami most, hogy a gazdasági élet újraindult, visszaállhat a vírus megjelenését megelőző szintre – osztotta meg meglátását Rea Zoltán. Hangsúlyozta, nagy bizalommal vannak a piac irányába, folyamatos az érdeklődés az albérletek és az ingatlanok iránt. Szerettük volna megtudni az IKV-tól, hogy az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérleti díja változott-e a járvány következtében, illetve, ha igen, akkor milyen mértékben, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.