/

Kiadványban foglalja össze a Megyei Paktum a program eredményeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végéhez közelít a Megyei Paktum projekt, amely munkaerőpiaci szolgáltatásokkal, bér- és bérköltség támogatásokkal, valamint a célcsoport és a munkaerőpiac szereplői számára szervezett eseményekkel járul a megyei foglalkoztatási helyzet javításához. Az eddig elért eredményeket a projekt partnerei kiadványban foglalták össze.

2016. július 1-ével indult el az a komplex munkaerőpiaci program, amely a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal (azóta mindkét intézmény neve Csongrád- Csanád megyeire változott) konzorciumi együttműködésében munkaerőpiaci szolgáltatásokat és támogatásokat kínál a megyében munkát vállaló álláskeresők számára. A teljes megyét lefedő tájékoztató-sorozattal induló projekt során minden település és az érdeklődő cégek, munkavállalók is megismerték a támogatási lehetőségeket. Az indulás óta eltelt közel 4 év során az összesen 1 milliárd forint európai uniós támogatással gazdálkodó projektben a partnerek több mint 750 emberrel kerültek szakmai kapcsolatba, akik közül közel 470-en jutottak munkához a támogatások segítségével.

A bér- és bérköltségek finanszírozásán túl számos rendezvény is létrejött a kitűzött célok elérése érdekében. Ilyenek voltak például a szociális gazdaság megismertetését célzó események, vagy az álláskeresők látókörét szélesítő céglátogatások is.

A megyei önkormányzat a projekt keretében felépített egy új, megyei szintű tevékenységet is a befektetés-ösztönzés területén, amelynek célja az egységes megyei kép kialakítása, a potenciális befektetők térségbe vonzása, információs igényeik kiszolgálása. Ebben egyre erősebb partnerség épül a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat között.

A projekt által kínált lehetőségekről, az elért eredményekről, valamint a megvalósított rendezvényekről elkészült egy kiadvány, ami egyelőre elektronikus formában tekinthető meg a következő linken, de hamarosan papír alapon is kézbe vehetik azt az érdeklődők: http://www.csongrad-megye.hu/paktumkiadvany2020/

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM)

Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

Előző sztori

Lezáratná nyár végéig a rakpartot minden hétvégén a szegedi Momentum

Következő sztori

Kezdődik a lovas színházi évad Mórahalmon