Sport

Juan Carlos Pastor: Kézilabdázni még ilyen hosszú idő alatt sem felejt el senki

Juan Carlos Pastor: Kézilabdázni még ilyen hosszú idő alatt sem felejt el senki

2020. június 24., szerda
Juan Carlos Pastor: Kézilabdázni még ilyen hosszú idő alatt sem felejt el senki

A július 27-én kezdődő felkészülési programot tervezi Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője, aki szerint nem lesz egyszerű visszarázódni a munkába a hosszú kényszerszünet után.

Július 1-én Bécsben sorsolják ki a kézilabda Bajnokok Ligája csoportjait és akkor készítik el a pontos menetrendet. A topligában érdekelt MOL-Pick Szeged vezetőedzője a

klub hivatalos oldalának adott interjút

, amelyben elmondta. hogy a július 27-én induló felkészülés pontos ütemtervét csak ezután készítik el.

– Majdnem teljes a program. Ismerjük a magyar bajnokság menetrendjét, azonban a Bajnokok Ligája sorsolására várunk, ha ez is megvan, akkor tudunk igazán tervezni. Nagyon fontos a felkészülés alatt a türelem, mert jóformán a nulláról kell elkezdenünk az edzéseket. Nagyon oda kell majd figyelnünk, minden egyes nap ellenőrizzük a játékosok állapotát, célunk, hogy elérjük a saját edzettségi szintünket – mondta a spanyol szakember.

A tréner kiemelte, hogya koronavírus miatt hosszúra nyúlt kényszerszünet miatt már június elején edzéstervet kaptak a játékosok. Ebben a helyzetben előnyt jelenthet, hogy a keretben nem volt nagyobb mozgás –Jorge Maqueda távozott a Telekom Veszprémbe, míg onnanBorut Mackovsek érkezett Szegedre –, így nem kell új csapatot építeni. Juan Pastor Carlos hangsúlyozta, hogy a szlovén átlövő ismeri a csapat játékát, abba könnyen beilleszthető, amiben segítségére lesznek a csapatban szereplő honfitársai. A csapat a szokásoknak megfelelően Szlovéniába, Roglába utazik edzőtáborba a felkészülés elején, ahol a fizikai felkészülésen lesz a hangsúly. –Kézilabdázni még ilyen hosszú idő alatt sem felejt el senki. Talán ahhoz tudnám hasonlítani az újrakezdést, mintha egy kézilabdás egy sérülés után térne vissza. Mindenképpen időre lesz szükség, hogy visszanyerjék a jó formát és felvegyék a ritmust. Sok-sok támogatás kell ehhez, de a stábunk ezt megadja nekik– tette hozzá a vezetőedző. A csapat az edzőtábor után Szegeden készül majd tovább, egyelőre két hazai edzőmeccs szerepel a programban, a végleges programot majd a BL-sorsolás után készíti el a szakmai stáb.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.