Közélet

Járdán fetrengő hajléktalanokra panaszkodnak a lakók a Kálvária sugárúton

Járdán fetrengő hajléktalanokra panaszkodnak a lakók a Kálvária sugárúton

2020. június 16., kedd
Járdán fetrengő hajléktalanokra panaszkodnak a lakók a Kálvária sugárúton

Maguk alá is piszkítanak, majd abban alszanak a járda kellős közepén. A lakók kétségbeestek.

A Kálvária sugárút egyik italboltja rendkívül népszerű lett a hajléktalanok körében. A környéken élők közösségi fórumokon panaszkodnak arról

,

hogy a fedél nélküliek a járványügyi előírások ellenére maszk nélkül is bemehettek az üzletbe, majd az ott vásárolt italt a közelben elfogyasztják, alkalomadtán pedig a házak oldalában végzik el kis- és nagydolgukat. Majd lefekszenek aludni a járdára. Így:

Beszámolók szerint a rendőrök hétről hétre rendszeresen igazoltatják a hullarészeg embereket, de a jelek szerint ez semmitől sem tartja vissza őket.

Múlt héten megírtuk

(és a riport egyes részeit hangban is megmutattuk), hogy egy utcán élő férfi elmondása szerint

Szeged az egyik legnépszerűbb város lett a hajléktalanok körében, részletesen el is mesélte, hogy miért!

Ennek kapcsán kérdéseket küldtünk a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.

Délutáni szieszta Szegeden

Nem csak a Kálvária sugárúton találkozhatunk közterületen szunyókáló emberekkel. Könnyen lehet, hogy az erős fronthatás miatt döntött úgy ez a két fiatalember, hogy ledől egy szusszanásnyi időre a Rókusi körút egy-egy padjára; de valószínűbb, hogy a biofűtől álltak be annyira, hogy lépni sem tudtak.

Az Aradi vértanúk terén is egy parkban alvó asszonyt fényképezett egy olvasónk hétfő délután.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.