Járdán fetrengő hajléktalanokra panaszkodnak a lakók a Kálvária sugárúton

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Maguk alá is piszkítanak, majd abban alszanak a járda kellős közepén. A lakók kétségbeestek.

A Kálvária sugárút egyik italboltja rendkívül népszerű lett a hajléktalanok körében. A környéken élők közösségi fórumokon panaszkodnak arról, hogy a fedél nélküliek a járványügyi előírások ellenére maszk nélkül is bemehettek az üzletbe, majd az ott vásárolt italt a közelben elfogyasztják, alkalomadtán pedig a házak oldalában végzik el kis- és nagydolgukat. Majd lefekszenek aludni a járdára. Így:

Beszámolók szerint a rendőrök hétről hétre rendszeresen igazoltatják a hullarészeg embereket, de a jelek szerint ez semmitől sem tartja vissza őket.

Múlt héten megírtuk (és a riport egyes részeit hangban is megmutattuk), hogy egy utcán élő férfi elmondása szerint

Szeged az egyik legnépszerűbb város lett a hajléktalanok körében, részletesen el is mesélte, hogy miért!

Ennek kapcsán kérdéseket küldtünk a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.

Délutáni szieszta Szegeden

Nem csak a Kálvária sugárúton találkozhatunk közterületen szunyókáló emberekkel. Könnyen lehet, hogy az erős fronthatás miatt döntött úgy ez a két fiatalember, hogy ledől egy szusszanásnyi időre a Rókusi körút egy-egy padjára; de valószínűbb, hogy a biofűtől álltak be annyira, hogy lépni sem tudtak.

Az Aradi vértanúk terén is egy parkban alvó asszonyt fényképezett egy olvasónk hétfő délután.

Előző sztori

Kétszáz éve ment világgá: egy szegedi a XIX. századból

rendőr
Következő sztori

Továbbra is várják a jelentkezőket a tíz hónapos rendőrképzésre

Legutóbbi hasonló cikkek