Közélet

Feljelentést tett a vásárhelyi Fidesz

Feljelentést tett a vásárhelyi Fidesz

2020. június 22., hétfő
Feljelentést tett a vásárhelyi Fidesz
Feljelentést tett a vásárhelyi Fidesz a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségen. A szervezet számításai szerint több tízmillió forint értékű kár érhette a várost 104 olyan önkormányzati lakásban lakó miatt, akik éveken keresztül nem fizettek bérleti díjat. Ezt Márki-Zay Péter polgármester is elismerte és tömeges kilakoltatásra készül - számolt be a Hír TV.

Száznál is több olyan önkormányzati lakás van vásárhelyen, ahol az ott élők szerződés nélkül laknak, ismerte el Márki-Zay Péter. A lakók többsége nem fizet bérleti díjat, de vannak olyanok, akik rezsit sem, emiatt több tízmillió forintos kár érhette várost. A helyi Fidesz szerint a több tízmilliós bevételkiesésért a hivatal a felelős. Egy önkormányzati rendelet szerint ugyanis azoknak, akik nem fizetnek bérleti díjat vagy rezsit, nem lehet meghosszabbítani a szerződését, és ki kell lakoltatni őket, így a lakást más rászoruló családnak lehet kiadni. Az ügyben a vásárhelyi Fidesz feljelentést tett a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségen, egyelőre ismeretlen tettes ellen.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.