Ezúttal a Dugonics teret szemetelték tele a mulatozók

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik, már nem csak a rakparton hagynak felfordulást maguk után.

– Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy nemcsak a rakparton, hanem a belváros különböző pontjain is rendszeresen szemetet hagynak maguk után a mulatozó fiatalok – fogalmazott olvasói levelében Vanda, aki a szombat reggeli állapotokat örökítette meg a Dugonics téren.

A fotókon jól látható, hogy a zenélő szökőkút peremén boros- és sörösüvegek tömkelege, valamint műanyag poharak és nejlonzacskók árulkodnak az előző esti alkoholos mámorról.

A lesújtó képet valamelyest árnyalja, hogy egyesek legalább elvitték a kukához a hulladékukat, igaz, volt, aki összetörte az üres üveget és szilánkokat hagyott maga után.

Korábban megírtuk, hogy a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a társaságnak éves szinten közel nyolcmillió forint többletkiadást jelent a belváros tisztán tartása. A társaság tapasztalata szerint sok esetben azért hagyják a kukák mellett a szemetet, mert a nagyobb méretű PET-palackok vagy pizzásdobozok beszorulnak a nyílásba és ez az edény telítődésnek hamis illúzióját kelti, miközben az még szinte üres.

 

Előző sztori

További húsz együttes lép fel a SZIN-en

Következő sztori

Fiatal tehetség képeiből nyílik tárlat a Somogyi-könyvtárban

Legutóbbi hasonló cikkek