Közélet

Ezúttal a Dugonics teret szemetelték tele a mulatozók

Ezúttal a Dugonics teret szemetelték tele a mulatozók

2020. június 29., hétfő
Ezúttal a Dugonics teret szemetelték tele a mulatozók

Úgy tűnik, már nem csak a rakparton hagynak felfordulást maguk után.

– Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy nemcsak a rakparton, hanem a belváros különböző pontjain is rendszeresen szemetet hagynak maguk után a mulatozó fiatalok – fogalmazott olvasói levelében Vanda, aki a szombat reggeli állapotokat örökítette meg a Dugonics téren.

A fotókon jól látható, hogy a zenélő szökőkút peremén boros- és sörösüvegek tömkelege, valamint műanyag poharak és nejlonzacskók árulkodnak az előző esti alkoholos mámorról.

A lesújtó képet valamelyest árnyalja, hogy egyesek legalább elvitték a kukához a hulladékukat, igaz, volt, aki összetörte az üres üveget és szilánkokat hagyott maga után.

Korábban megírtuk

, hogy a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a társaságnak éves szinten közel nyolcmillió forint többletkiadást jelent a belváros tisztán tartása. A társaság tapasztalata szerint sok esetben azért hagyják a kukák mellett a szemetet, mert anagyobb méretű PET-palackok vagy pizzásdobozok beszorulnak a nyílásba és ez az edény telítődésnek hamis illúzióját kelti, miközben az még szinte üres.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.