Közélet

Egyre több a temetői lopás Makón

Egyre több a temetői lopás Makón

2020. június 26., péntek
Egyre több a temetői lopás Makón

Ismét megszaporodtak a temetői lopások Makón. A belvárosi római katolikus sírkert gondnoka, Csermák Szilvia több tolvajt rajtakapott már – írja a Délmagyar.

A Maros-parti városban időről időre gyakorivá válnak a temetői lopások – a mostani időszak is ilyen. Csermák Szilvia, a belvárosi sírkert gondnoka a lapnak azt mondta, a sírokról bronzdíszeket is feszítettek már le, de a virágok eltűnése a leggyakoribb. – Ha én rajtakapok valakit, először figyelmeztetem, de a második alkalommal már hívom a rendőröket. A feljelentés már a hozzátartozók dolga – mondja. Jogilag általában kis értékű lopásról van szó, de érzelmileg nagyon meg szokta viselni a látogatókat a dolog. A kegyeletsértést szerencsére már a hatóság is komolyan veszi, a rendőrök gyorsan kiérkeznek, ha hívják őket. Mit tudnak tenni a tolvajok ellen? Csermák Szilvia azt mondta, két új kamerát szereltek fel nemrégiben; az egyik segítségével már egy táskatolvajt is lefüleltek. Továbbiakat is beszereznek a sírkert központi részére, illetve a kapukhoz. Változtatnak a nyitvatartáson is. A főbejáratot eddig is nyitották-zárták, mostantól az Ady Endre utcai, egy hónap múlva pedig a Teleki Blanka utcai is állandóan zárva lesz. Így a tolvajok nem fognak tudni meglépni – magyarázta Csermák Szilvia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.