/

Egész nyáron korlátozás lesz a szegedi vasúti fővonalon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egész nyáron korlátozásokra kell számítani a szegedi fővonalon a Nyugati pályaudvarra vezető vasúti szakasz felújítása miatt – közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a ceglédi vonal pályahálózatának karbantartására a MÁV mintegy 4 milliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba, pontosabbak legyenek a vonatok.

A Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének felújításával egyszerre, május közepén megkezdődtek az előkészítő munkák a pályaudvar és a Városliget elágazás közötti szakaszon. A következő fázisban, június 20-tól augusztus végéig jelentős módosítás lép életbe a karbantartás miatt – hangsúlyozták.

Több járat indulási és célállomása megváltozik, a szegedi InterCity-k munkanapokon Zuglóból, hétvégén Kelenföldről fordulnak. A reggeli csúcsidőszakban nagyobb utasforgalom alakulhat ki Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között, az éjszakai vonatok esetében pedig a Nyugati helyett Zugló, illetve Kőbánya-Kispest lesz a végállomás.

Részletek ITT olvashatók.

 

Előző sztori

Több mint másfél milliót adományozott gyermekgyógyító alapítványoknak a Tisza Volán SC

Következő sztori

Továbbra is labilis a levegő, marad a csapadék