Hírzóna

Dédijének utalta a prostik által szerzett pénzt egy szegedi strici

Dédijének utalta a prostik által szerzett pénzt egy szegedi strici

2020. június 25., csütörtök
Dédijének utalta a prostik által szerzett pénzt egy szegedi strici

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfivel szemben, aki két prostituáltat beszervezett és futtatott Németországban, Dániában, majd ez ebből származó pénz egy részét dédnagymamájának hazautaltatva próbálta meg azt legalizálni - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi családi és baráti körében többen éltek jellemzően Nyugat-Európában folytatott prostitúciós tevékenységből. A vádlott elhatározta, hogy a hozzá érzelmileg kötődő, 18. életévét éppen betöltött, naiv és befolyásolható személyiségű sértettet rendszeres anyagi haszon reményében ráveszi arra, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson. A vádlott elhitette a sértettel, hogy a prostitúció jól jövedelmez, az abból származó pénzből megalapozhatják a szülőktől különálló közös életüket, majd együtt Németországba utaztak. A sértett 2017 nyarán több mint egy héten át dolgozott prostituáltként, amit a vádlott szervezett és az abból származó pénz nagy részét felélték. A vádlott ezzel egyidőben elhatározta, hogy egy másik vele szintén – párhuzamosan – érzelmi viszonyban álló, de már prostitúcióból élő nő tevékenységét is felügyelni fogja. Ennek érdekében a nőt több alkalommal életveszélyesen megfenyegette, majd a két nőt egyszerre futtatta előbb Németországban, majd Dániában. A sértettek egyike egészségügyi problémák miatt 2017 augusztusáig, míg a másik sértett 2018 márciusáig folytatta a vádlott hasznára, szervezésében és felügyelete mellett a szexuális szolgáltatást.

A prostitúcióból származó és a vádlotthoz jutó pénz egy részét, mintegy 400 000 forintot a férfi pénzküldő szolgáltatókon keresztül a dédnagymamájának utalta, aki ismerve annak eredetét rendszeresen felvette azt Szegeden.

A férfi a fenti bűncselekmények miatt elrendelt előállítását megelőzően kokaint fogyasztott. A főügyészség a férfit kitartottság bűntettével, fenyegetéssel és üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével, kerítés bűntettével és kábítószerrel visszaélés vétségével, a dédnagyszülőt pedig pénzmosás bűntettével vádolja. Az idős nő vonatkozásában a főügyészség a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvénnyel módosított büntetőeljárási törvény rendelkezéseire figyelemmel tárgyalás mellőzésével, büntető végzéssel kiszabott büntetés alkalmazására tett indítványt. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.