Közélet

Beethoven is színre lép Szegeden

Beethoven is színre lép Szegeden

2020. június 26., péntek
Beethoven is színre lép Szegeden

Ludwig van Beethoven előtt tiszteleg idén a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Szabadtéri Játékok augusztus 15-i Ajándékkoncertje.

A zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából a közönség nemcsak slágerdarabokat, hanem különleges, ritkábban elhangzó kompozíciókat is hallhat Gyüdi Sándor vezényletével a szegedi Dóm téren- közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. A Prométheusz teremtményei nyitánya után Beethoven D-dúr hegedűversenye hangzik el, amelynek szólistája Kosztándi István lesz. Az est második felében a VI. Pastorale szimfónia szólal meg.

A közönséget idén nem a megszokott 4000 fős lelátó várja. A jelenlegi korlátozásoknak megfelelően 1500 fős, ültetett nézőteret állítanak fel a macskakövekre. A zenekar a Dóm előtti lépcsőkön foglal majd helyet.

A 2020-as Ajándékkoncertre szóló ingyenes jegyek egy része a Szegedi Szimfonikus Zenekarnál és a Szabadtéri jegyirodájánál érhető el. A REÖK - regionális összművészeti központban személyesen július 1-től vehetők át a belépők szegedi lakcímkártyával a készlet erejéig. A szimfonikus bérlettel rendelkezőknek a zenekar Facebook-oldalára küldött üzenetben és a honlapjukon szereplő címekre küldött e-mailben van lehetőségük írásbeli előjegyzésre. A városi idegenforgalom fellendítéséért a jegyek másik felét a fesztivál a legjelentősebb szegedi szállodáknak ajánlotta fel. A belépőket a Novotel Szeged, az Art Hotel Szeged, a Hunguest Hotel Forrás Szeged, valamint a Mátrix és a City Hotel osztja majd szét szállóvendégei között.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.