Közélet

Az országos tiszti főorvos visszautasítja a DK vádjait

Az országos tiszti főorvos visszautasítja a DK vádjait

2020. június 29., hétfő
Az országos tiszti főorvos visszautasítja a DK vádjait

Az egészségügyi szolgáltatók értik és tudják a koronavírus-teszteléssel kapcsolatos feladataikat - közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott: Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint Müller Cecília azzal fenyegeti a kórházakat, hogy ahol túl sok tesztet végeznek, ott vizsgálatot indítanak, a "felesleges" teszteket pedig ki fogják fizettetni a kórházakkal, ezért az országos tiszti főorvos lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték. Müller Cecília erre reagálva azt mondta, hogy a képviselő a megfelelő információk hiányában fogalmazta meg véleményét, szó sincs arról, hogy csökkentenék a tesztek számát. Ugyan nem szükséges minden beavatkozás előtt elvégezni a tesztet, de gyanú esetén a kezelőorvosnak tesztelnie kell a beteget. A gyanút a kezelőorvos ítéli meg, nemcsak azokról van szó, akiknek tüneteik vannak vagy külföldön jártak - hangsúlyozta. Az országos tiszti főorvos beszélt arról is, hogy a járvány jelen van az országban, ezért folyamatos járványügyi éberséget és információs rendszert kell fenntartani ahhoz, hogy rögtön reagálni lehessen, ha a fertőzés itt is gócokban, nagyobb számban jelenne meg.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.