A Szabadtéri nézői már várják az idénykezdést

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közvélemény-kutatáson kérdezte a nézőket a játékok vezetősége.

Április elején internetes közvélemény-kutatáson kérdezte meg a nézőket a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetősége, hogy a járvány mennyire és hogyan befolyásolja a színházba járási szokásaikat. Az összesítés után kiderült: nemcsak igénye van az embereknek a színházra és a szabadtérire, de lehetőség szerint minél előbb szeretnének eltölteni egy színházi estét.

A Szabadtéri kérdőíve – ahogy a szezonális közönségvizsgálataik is – tartalmazták a nézők kulturális fogyasztására, motivációira, anyagi helyzetére vonatkozó kérdéseket is, de ebben az összefoglalóban csak a járvánnyal kapcsolatos attitűdjeiket, továbbá az újszegedi játszóhely ismeretére, illetve az ottani műfaji preferenciáikra vonatkozó válaszaikat közölték.

Az összesítésből kiderül, hogy a válaszadók lényegesen optimistábbak az amerikai nézőknél. Az amerikai válaszadók fele nem menne színházba közvetlenül a járványt követően, ezzel szemben a szabadtéri nézőinek  77%-a eljönne. Túlnyomó többségük optimista, 93,9%-a bízik abban, hogy a kulturális élet a járvány után – kisebb részük szerint hosszabb, nagyobb részük szerint rövidebb idő alatt – talpra áll. Több mint felük (56,3%) a járvány után mind a szabadtéri, mind a kőszínházi előadásokat biztonságosnak tekinti, de további szűk harmaduk (29,2%) inkább csak a szabadtéri előadásokat. Ez azt jelenti, hogy közönség több mint négyötöde (85,5%-a) nyugodtan eljönne a Szabadtéri Játékok előadásaira.

Mint azt megírtuk, a Dóm téri színpadot idén nem építik meg, ott elmarad az évad, de az Újszegeden, a biztonsági előírásokat betartva esély van a teljes évad megtartására.

A kutatás eredményét és annak összegzését itt olvashatja el.

Előző sztori

Kidobtak egy légkondit a Jósika utcában

Következő sztori

Nem kicsi trélert iktattak ki a forgalomból Maroslele közelében - videó!

Legutóbbi hasonló cikkek