Közélet

1500 fiatal vesz részt nyári táborokban az egyházmegyében

1500 fiatal vesz részt nyári táborokban az egyházmegyében

2020. június 19., péntek
1500 fiatal vesz részt nyári táborokban az egyházmegyében

A Szeged-Csanádi Egyházmegye katekétáinak hálaadó szentmiséjét Dr. Kiss-Rigó László megyés püspök mutatta be a Szent Gellért Szeminárium kápolnájában.

Az elmúlt hónapok járványügyi helyzete miatt a tanévzáró alkalmat szűk körben tartották meg. A rendhagyó Te Deum szentmisén körzetenként egy katekéta vett részt, képviselve többi társát. A püspök atya homíliájában Szent Pált, az igazi katekétát állította követendő példaként az egyházmegye katekétái elé. Az alkalmat a Gyula Televízió, az egyházmegye hivatalos médiacsatornája közvetítette, így minden hitoktató online be tudott kapcsolódni az ünnepi alkalomba. A tanév lezárult, azonban a katekéták feladata itt nem ért véget, hiszen a nyár folyamán az egyházmegye területén csaknem 1500 fiatal vesz részt nyári táborokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.