/

101 éves krónikus beteg hunyt el, Csongrád-Csanádban nincs változás

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4076 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt egy 101 éves krónikus beteg. Ezzel 563 főre emelkedett az elhunytak száma, 2485-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1028 fő. Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47 %-a budapesti. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. A legfrissebb összesítés szerint 34 idősotthonban jelent meg a vírus, 915 gondozott lett fertőzött, közülük 561-en már meggyógyultak és 133-an elhunytak. A Pesti úti idősotthonban 52 főre nőtt az elhunytak száma.

A parlament várhatóan kedden szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról.  A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Továbbra is a fővárosban  van a legtöbb fertőzött (1932 fő). Az alábbi térkép szerint Budapestet Pest megye követi 597 fertőzöttel, majd Fejér (376) megye. Komárom-Esztergom megyét (300) Zala megye (261) követi. Utánuk Csongrád-Csanád (118) következik, ahol tegnap óta nem emelkedett a fertőzöttek száma.

Előző sztori

Kettős állampolgárságú embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Következő sztori

Leginkább a lakókon múlik, hogy sok a patkány Szegeden – az önkormányzati cég szerint