Közélet

Újraindulnak a szervezett szűrővizsgálatok

Újraindulnak a szervezett szűrővizsgálatok

2020. május 31., vasárnap
Újraindulnak a szervezett szűrővizsgálatok

Június elsejétől tovább bővülnek az egészségügyi ellátások – hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményében. Mint írták, ez annak köszönhető, hogy kedvezőbbé vált a járványügyi helyzet Magyarországon a veszélyhelyzet alatt meghozott szükségszerű intézkedések eredményeként, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájával, valamint az emberek fegyelmezett magatartásával.

Újraindulnak júniustól a népegészségügyi szervezett szűrővizsgálatok, emlő-, méhnyak, vastagbél- és végbélszűrések. A szervezett szűréseken való részvétel a Nemzeti Népegészségügyi Központ által személyre szólóan kiküldött meghívóval, továbbra is előre egyeztetett időpontban történik. A szűrővizsgálatok bevezetésénél is érvényes a fokozatosság, csak a járványügyi szabályoknak megfelelő, meghatározott számú beteget tudnak fogadni. A HUNCHEST tüdőrákszűrő program is újraindul a koordinációt végző Országos Korányi Pulmonológiai Intézet mellett még az ország 19 pontján. A tüdőrákszűrésről a Koranyi.hu oldalon található bővebb információ. A szűrőállomások kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniai előírások betartására, a szolgáltatások biztonsággal igénybe vehetők. – A daganatos betegségek a korai stádiumban jó eséllyel gyógyíthatók, ezért minden érintettnek azt ajánljuk, hogy vegyen részt az életkorának megfelelő, megelőzést szolgáló vizsgálatokon – hangsúlyozta a minisztérium.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.