Közélet

Újabb nyolc haláleset történt, Csongrádban továbbra sincs változás

Újabb nyolc haláleset történt, Csongrádban továbbra sincs változás

2020. május 26., kedd
Újabb nyolc haláleset történt, Csongrádban továbbra sincs változás

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg, ezzel 499 főre emelkedett az elhunytak száma, 1836-an viszont már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1436 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti.436 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen. A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák vidéken megnyitottak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend. A kormány várhatóan a mai napon az Országgyűlés elé terjeszti a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A rendkívüli jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és többezres haláleseteket. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1789 fő). A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 531 fertőzöttel, majd Fejér (368) megye. Zala megye (247) után Komárom-Esztergom megye (244) következik. Utánuk

Csongrád

(114) jön, ahol már napok óta

nem emelkedett

a fertőzöttek száma.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.