Közélet

Több mint 300 laptopot kapott a szegedi Ágota Alapítvány

Több mint 300 laptopot kapott a szegedi Ágota Alapítvány

2020. május 15., péntek
Több mint 300 laptopot kapott a szegedi Ágota Alapítvány

Soha nem látott mértékű összefogás valósult meg Magyarországon, amelynek eredményeként már több mint 30 milliárd forint értékű felajánlás érkezett az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporton keresztül – mondta május 15-én, pénteken Révész Máriusz országgyűlési képviselő, az akciócsoport vezetője Szegeden, ahol a Roche Magyarország Kft. jóvoltából 303 laptopot adtak át az Ágota Alapítványnak, hazánk második legnagyobb gyermekotthon fenntartójának.

A Roche Magyarország Kft. a koronavírus-járvány kitörésekor azonnal felajánlotta segítségét és együttműködését. A sajtótájékoztatót megelőzően az akciócsoport már meglátogatta a tápéi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Dr. Foltán József Gyermekotthon lakóit, így ők már igénybe is vehették az első digitális eszközöket. A vállalat korábban gyógyszeradományt különített el a rászoruló fertőzőtt betegeknek, illetve 20 millió forint pénzbeli adományt is biztosított a kórházak és egyéb érintett intézetek, szervezetek támogatására. Több orvos munkatársuk jelenleg is egészségügyi intézményben, azaz a frontvonalban, önkéntesként vesz részt a betegek gyógyításában, míg mások a KórházSuli Alapítvány tevékenységéhez csatlakozva a tanulásban segítik azon kórházi dolgozók gyermekeit, akikkel szüleik nem tudnak otthon maradni. Révész Máriusz az átadón hozzátette: könnyfakasztó történeteknek voltak szemtanúi az elmúlt időszakban, hiszen a nagy mennyiségű felajánlás példaértékűen bizonyította a magyarok helytállását, amellyel kapcsolatban Böjte Csaba egyik kijelentését idézte, miszerint „a jótett jobbá tesz”. Dr. Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ágota Alapítvány nagyon sok gyermekről gondoskodik, így az adomány ezúttal is a legjobb helyre került, a szervezet pedig a kormány jó partnere a családbarát gyermekvédelemben. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szintén köszönetét fejezte ki az alapítványnak, illetve rajta keresztül a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak nyújtott nagylelkű adományért. Mindehhez csatlakozva Kothencz János, az alapítvány alapítója kijelentette, hogy ebben a nehéz időszakban a számítógépek a lehető leghatékonyabb módon segítenek a gondozásukban lévő gyermekotthonok lakóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.