Több mint 180 fát kell kivágni a Tisza hullámterében

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról lapunk is beszámolt, a Bertalan-híd felett, a Felső Tisza-parttal szomszédos hullámtéri területen május 10-én több nagyméretű fa kidőlt. Az ATIVIZIG közleménye szerint több mint 180 fát kell kivágni a szóban forgó területen.

A kidőlt fák környezetében még több veszélyt jelentő faegyedet is találtak, ezért további intézkedésekről határozott meg az igazgatóság.

– Május 25-én reggel a vízügyi igazgatóság munkatársai megkezdik az úszóházat közvetlenül nem veszélyeztető facsoportok kidöntését – olvasható az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) közleményében.

Hozzáteszik, hogy az úszóműre veszélyes fák kivágását külső szakértő vállalkozó végzi el az ATIVIZIG megbízásából. Ezeket a fákat a parton helyezik el, ahol másnap biztonságos feltételek mellett végezhetik el az igazgatóság munkatársai a kidöntött fák gallyazását, darabolását, mulcsozását, majd elszállítását.

A közleményben megemlítik, hogy a lakosság körében közkedvelt szabadidős helyen, azaz a Bertalan-híd–árvízvédelmi töltés–vízitelep–Tisza folyó által határolt hullámtéri területen lévő fák állapotfelmérését szintén elvégezték a társaság munkatársai. A potenciális veszélyforrást jelentő egyedeket a szakemberek megjelölték, azok kivágásához erdészeti hatósági engedély szükséges.

Az engedély kiadását és a feladat elvégzéséhez megfelelő paraméterekkel rendelkező vállalkozóval történő szerződéskötést követően azonnal megkezdődnek a több mint 180 fát érintő fakivágási munkálatok.

Az ATIVIZIG munkatársai a munkák elvégzéséig arra kérik a fenti területeket látogató lakosokat, hogy legyenek fokozott figyelemmel és elővigyázatossággal a balesetek elkerülése érdekében.

Előző sztori

Újabb medencében lubickolhatunk Szentesen

Következő sztori

Nőtt a bérszínvonal Ferencszálláson

Legutóbbi hasonló cikkek