Egyetem

Teljes radiológiai eszközparkkal bővül a Szegedi Tudományegyetem

Teljes radiológiai eszközparkkal bővül a Szegedi Tudományegyetem

2020. május 30., szombat
Teljes radiológiai eszközparkkal bővül a Szegedi Tudományegyetem

Heteken belül a betegellátás szolgálatába állnak azok a legmodernebb radiológiai és képalkotó berendezések, amelyeket a Szegedi Tudományegyetem 4,8 milliárdos kormányzati támogatásból vásárolt meg. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellára volt Velkovics Vilmos vendége a Magyarország élőben extra műsorában.

– Milyen berendezésekről van szó? – kérdezte a műsorvezető. – Teljes radiológiai eszközparkról, radiológiai és nukleáris medicinai eszközparkról beszélünk. Tulajdonképpen majdhogynem százas nagyságrendű eszközparkról beszélünk, ami mindenki számára nyilvánvaló. MR-berendezés, CT-berendezés, nukleáris medicinák, mammográfiák, intervenciós radiológiás berendezések, csontsűrűségmérő berendezések, röntgenek, ultrahangok, tehát minden - válaszolta Fendler Judit.

– Most alapjaiban változott meg a helyzet. A kormány adott majdnem 5 milliárd forintot – ahol orvosokat képeznek, orvosi kutatások zajlanak, ahol diákok vannak, ahol betegek vannak –, hogy vegyenek maguknak berendezéseket. Mit szól ez a bizonyos cég ehhez, akinek még ugye, ha jól számolom 9 évig van szerződése –tette fel a kérdést Velkovics Vilmos. – Nyilvánvaló módon nem örülnek neki, de azért azt el kell mondani, hogy ez a szerződés, ami még 2004-ben köttetett 25 évre rendes felmondási lehetőség nélkül nyilvánvaló módon nem tarthat ki 25 évig, hiszen nem lehet előre lemodellezni 25 évre azokat a gazdasági, társadalmi, egészségügyi változásokat, amik érintik ezt a területet. (…) –felelte a kancellár.

Íme az interjú:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.