Sport

Szeptember végén lehet a kajak-kenu-vb Szegeden

Szeptember végén lehet a kajak-kenu-vb Szegeden

2020. május 8., péntek
Szeptember végén lehet a kajak-kenu-vb Szegeden

Az új kormányrendelet után szinte varázsütésre visszatért megszokott medrébe a kajak-kenus élet Magyarországon. Az egyesületekben immár szinte zavartalanul zajlik a munka, a válogatottak pedig minőségi edzéseket végeznek, sőt ebben a hónapban már versenyeznek is egymással. A végcél természetesen a tokiói olimpia, de komoly kihívás az idei világbajnokság is, amelyet – miként a Magyar Nemzet megtudta – szeptember 24–27. között rendeznének Szegeden.

Az eredeti tervek szerint idén a nem olimpiai számok világbajnokságának lett volna a helyszíne Szeged. A tokiói játékok elhalasztása átírta e forgatókönyvet. A vb időpontját egyrészt eltolták, másrészt a sportág berkeiben felvetődött, ha már nem lesz olimpia, Szeged akár teljes világbajnokságnak is otthont adhatna.

– A jelenlegi elképzelés szerint hivatalosan valóban csupán a nem olimpiai számok világbajnokságát rendezik Szegeden, az új időpont szerint szep­tember 24–27. között, továbbá az ötkarikás futamokat is lebonyolíthatják világkupaversenyként kiírva. Ám hangsúlyozni kell, ezek egyelőre még tervek, mert a nemzetközi szövetség május végén dönthet másképpen – mondta a lap érdelődésére Kárai Péter, a Magyar Kajak-kenu Szövetség nemzetközi kapcsolatokért is felelős gazdasági alelnöke.

Amennyiben a reményeink szerint Szeged megrendezheti a világbajnokságot, akkor csakúgy, mint tavaly, Magyarország lesz az év legjelentősebb kajak-kenus eseményének a házigazdája. Sőt, miként Kárai Péter elárulta, így lesz ez – természetesen az ­olimpiát leszámítva – 2021-ben is. – Jövőre tavasszal ismét csak a Maty-éren rendezik a pótkvalifikációs viadalt, amelyen meg lehet szerezni a még kiosztásra váró kvótákat. Így teljesen megvalósul a tavalyi világbajnokság szlogenje: Tokióba tényleg csak Szegeden keresztül vezet az út – tette hozzá az alelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.