Közlekedés

Százmilliós bevételkiesésnél jár az SZKT

Százmilliós bevételkiesésnél jár az SZKT

2020. május 19., kedd
Százmilliós bevételkiesésnél jár az SZKT

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) utasforgalma negyedére csökkent a járvány ideje alatt, ha a helyzet nem változik, rövidesen meghaladhatja a félmilliárdot a bevételkiesés.

A közlekedési társaság a SzegedMa megkeresésre közölte, a közösségi közlekedést használók száma közel negyede volt áprilisban az év első hónapjaihoz képest. Bizakodóan megjegyezték, hogy májusban folyamatos utasszám-növekedést tapasztaltak. – Áprilishoz képest 10-20 százalékos utasszám-bővülés tapasztalható a hónap első felében – fogalmaztak.

  Megemlítették, hogy a társaság bevételkiesése az áprilisi adatok alapján havi 100 milliós nagyságrendű. Jellemző adat, hogy a diákbérletekből a szokásos mennyiségi 5 százalékát értékesítették.

Kilátásba helyezték, hogyha a helyzet így marad, akkor a nyár végére a bevételkiesés meghaladhatja a félmilliárdos nagyságrendet is a közösségi közlekedésben.

Rákérdeztünk arra, hogy a bevételkiesést tervezik-e jegy- illetve bérletáremeléssel kompenzálni. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmaztak, hogy a közösségi közlekedésben a jegy- és bérlet árakat az önkormányzat határozza meg, jelenleg nem tudnak áremelésről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.