Százmilliós bevételkiesésnél jár az SZKT

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) utasforgalma negyedére csökkent a járvány ideje alatt, ha a helyzet nem változik, rövidesen meghaladhatja a félmilliárdot a bevételkiesés.

A közlekedési társaság a SzegedMa megkeresésre közölte, a közösségi közlekedést használók száma közel negyede volt áprilisban az év első hónapjaihoz képest. Bizakodóan megjegyezték, hogy májusban folyamatos utasszám-növekedést tapasztaltak. – Áprilishoz képest 10-20 százalékos utasszám-bővülés tapasztalható a hónap első felében – fogalmaztak.

 

Megemlítették, hogy a társaság bevételkiesése az áprilisi adatok alapján havi 100 milliós nagyságrendű. Jellemző adat, hogy a diákbérletekből a szokásos mennyiségi 5 százalékát értékesítették.

Kilátásba helyezték, hogyha a helyzet így marad, akkor a nyár végére a bevételkiesés meghaladhatja a félmilliárdos nagyságrendet is a közösségi közlekedésben.

Rákérdeztünk arra, hogy a bevételkiesést tervezik-e jegy- illetve bérletáremeléssel kompenzálni. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmaztak, hogy a közösségi közlekedésben a jegy- és bérlet árakat az önkormányzat határozza meg, jelenleg nem tudnak áremelésről.

Előző sztori

Új holdingot hoz létre a makói önkormányzat

Következő sztori

Más lesz az idei nyár a szegedi turizmusban

Legutóbbi hasonló cikkek