Közélet

Néhány esetben intézkedtek koldulás miatt a rendőrök

Néhány esetben intézkedtek koldulás miatt a rendőrök

2020. május 14., csütörtök
Néhány esetben intézkedtek koldulás miatt a rendőrök

A jó idő és a korlátozások enyhítése után megszaporodtak Szeged belvárosában a hajléktalanok. A rendőrségnek küldtünk kérdéseket, válaszoltak, de sokkal többet nem tudtunk meg, mint amit eddig is tudtunk.

A hét elején írtuk meg

, hogy a kijárási korlátozások enyhítésével és a jó idő beköszöntével ismét megszállták a belvárost a szegedi hajléktalanok. Mivel a szegedi önkormányzat a hajléktalanokkal kapcsolatos egyetlen kérdésünkre nem válaszol évek óta, ezért a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányságot (CSMRFK) kerestük kérdéseinkkel. Azt kérdeztük, hogy a rendőrség tapasztalta-e, hogy az utóbbi napokban megszaporodtak a hajléktalanok és a koldusok a városban, illetve milyen gyakran intézkednek koldulás miatt. Tolmácsoltuk egyik olvasónk megoldási javaslatát, hogy egy állandó járőrpár sétáljon a Kárász utcán, mert az visszatartó erővel bírhat, mivel ha a 112-es segélyhívón jelzik a problémát, a rendőrség megjelenéséig a koldusok és hajléktalanok elillannak. A CSMRFK válaszát változtatás nélkül közöljük:

A szegedi rendőrök a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében folyamatosan jelen vannak a város közterületein. Munkájukban a város közterület-felügyelői is segítik őket. Amennyiben a járőrök szabálysértést vagy bűncselekményt észlelnek, intézkednek.

Emellett fontos, hogy ha valaki bűncselekményt vagy szabálysértés elkövetését észleli, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon!

Szeged közterületein a rendőrök május 1-je és 12-e között több mint 1400 esetben intézkedtek. Ezen belül mintegy 100 esetben éltek figyelmeztetéssel és csaknem 70 esetben szabtak ki helyszíni bírságot (ezek között közterületi alkoholfogyasztás és köztisztasági szabálysértés miatt is). A járőrök 31 esetben hajtottak végre biztonsági intézkedést, 40 alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek (néhány esetben koldulás miatt).

(Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.