Gazdaság

Nagy István: a helyi termék mindig a helyi gazdaságot erősíti

Nagy István: a helyi termék mindig a helyi gazdaságot erősíti

2020. május 23., szombat
Nagy István: a helyi termék mindig a helyi gazdaságot erősíti

A helyi termékek mindig a helyi gazdaságot erősítik és sok-sok család megélhetését jelentik - mondta az agrárminiszter szombaton a Pest megyei Bagon.

Nagy István a Magyar Piac Szövetkezet és a Magyar Női Unió szervezésében elinduló autós termelői piac megnyitóján azt mondta: ez a kezdeményezés is mutatja, nagy szükség van arra, hogy a helyi termékek megtalálják a maguk vásárlóit. Hozzátette, hogy minden egyes helyi piac sajátos, egyedi ízvilágot és más-más élményt biztosít vásárlóinak. 2012 óta csaknem megháromszorozódott a helyi termelői piacok száma Magyarországon, ami azt mutatja, hogy élénkül a helyi gazdaság - fűzte hozzá a miniszter. Elmondta, a helyi piacok létrehozása mellett fontos feladat, hogy a magyar helyi termékek ott legyenek a nagy áruházláncok polcain is, ezért kérte az áruházláncok vezetőit, ezt tegyék lehetővé. Kiemelte, a kormány feladata is, hogy a vásárlók figyelmét folyamatosan felhívja arra, mindig tudatosan vásároljanak, vegyenek magyar termékeket. Nagy István elismerését fejezte ki az autós piac egyedi ötletének megvalósításáért Batthyány-Schmidt Margitnak, a Magyar Női Unió elnökének és Konrád Istvánnénak, a Magyar Piac Szövetkezet elnökének, valamint köszönetet mondott Palya Zoltánnak, Bag község polgármesterének is. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.