Gazdaság

Még pályázhatnak ösztöndíjra a munkanélkülivé vált szegedi egyetemisták

Még pályázhatnak ösztöndíjra a munkanélkülivé vált szegedi egyetemisták

2020. május 28., csütörtök
Még pályázhatnak ösztöndíjra a munkanélkülivé vált szegedi egyetemisták

Május 31-ig pályázhatnak a Szegedi Tudományegyetem azon hallgatói az SZTE Áthidaló ösztöndíjra, akik a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt elveszítették munkájukat, jövedelmüket, és ennek következtében egyetemi tanulmányaik finanszírozása is veszélybe került.

A szegedi egyetem hallgatóit nemcsak az online oktatás miatt érinti a kialakult veszélyhelyzet, hanem azért is, mert ennek következtében rengeteg diák munkavállaló veszítette el munkáját és jövedelmét is. Őket támogatja a Szegedi Tudományegyetem Pro Talentis Áthidaló ösztöndíjjal. A sikeres pályázatot elnyert hallgatók a Pro Talentis Universitatis Alapítvány kuratóriumának döntésétől függően 20 000 és 100 000 Ft közötti egyszeri támogatást kapnak. Ezzel az egyszeri támogatással próbálja segíteni hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem, hogy a kialakult veszélyhelyzet miatt minél kevesebb veszteség érje őket a kiesett jövedelmek következtében. Az ösztöndíjra azok a nappali és levelező tagozatos egyetemisták pályázhatnak, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek a pályázat benyújtásakor és a támogatás folyósításakor is. A pályázatban a hallgatóknak be kell mutatniuk elnehezült élethelyzetüket, éppen ezért a pályázathoz csatolni kell a jogszerű jövedelemszerző tevékenység megszűnését igazoló dokumentumot is. Igazolni kell, hogy a pályázó a Covid-19 vészhelyzet miatt olyan munkavégzésből származó jövedelemforrástól esett el, ami tanulmányai finanszírozását biztosította, megkönnyítette. A pályázatok benyújtásának határideje: május 31. A pályázatokat a

juniorakademia@rekt.szte.hu

e-mail-címre kell küldeni. További információ

itt

és az

alábbi linken

elérhető videóban.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.