Más lesz az idei nyár a szegedi turizmusban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nagy rendezvények ugyan Szegeden is elmaradnak augusztus közepéig, de városba látogatók és a szegediek sem fognak unatkozni a nyáron. Sok, régóta népszerű program kerül előtérbe a járványhelyzet miatt.

Lassan visszatér az élet Szeged belvárosába, kinyitottak a vendéglátóhelyek, egyre többen ülnek ki a padokra, vagy a Tisza-partra a két hónapos bezártság után friss levegőt szívni. A turizmus is éledezni kezd, rövidesen nyitnak a szállodák és fürdők is Szegeden. Látszólag minden zavartalan működik, ami egy tartalmas szép szegedi nyárhoz kell, de  koronavírus-járvány miatt mégis kicsit más lesz az idei nyár.

– Nem csak Szegeden, de az országban is minden rendezvény elmarad. A vidéki nagyvárosok, Miskolc, Debrecen vagy Pécs, hasonlóan Szegedhez a rendezvényturizmusban erősek, ami vonzerőt jelent a városnak – mondta lapunknak Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy Szeged sok szempontból előnyös helyzetben van több várossal szemben, ami idecsalogathatja a turistákat. – Aki idejön, nagyon sok szolgáltatást tud igénybe venni, ami mindenképpen versenyelőnyt jelent. Az idei nyáron most ezek a szolgáltatások jelentik a vonzerőt Szegeden és nem a rendezvények. Remélhetőleg azonban augusztus közepén elindulhatnak hagyományos rendezvények a városban, az augusztus 20-i ünnepség, a Deja Vu fesztivál, a SZIN, Tiszai Halfesztivál is várja az idelátogatókat.

Szegeden minden szolgáltató és létesítmény kiemelten figyel a biztonságra, így nyugodtan igénybe vehetőek és látogathatok ezek, azonban indulás előtt érdemes tájékozódni az új házirendekről, szabályokról, hogy semmi se zavarja kikapcsolódást. Ezek az új szabályok mindegyik szolgáltató honlapján és Facebook-oldalán elérhetőek. Szerencsére számos biztonságosan végezhető elfoglaltság űzhető a szabadban, de zárt térben – így múzeumokban –egyelőre még nem lehet programokat szervezni, de az egészségügyi helyzet javulásával várhatóan ezek is megnyithatnak majd.

A szegedi Vadaspark, a Füvészkert már napokkal ezelőtt megnyitotta kapuit, bár itt is szigorítottak a biztonsági előírásokon, de ez nem rontja a látogatók élményét. Ács Szilva elmondta, hogy június elején elindulnak a városnéző járművek is, így ismét lehet majd hajózni a Tiszán, és a kisvonat is jár majd a város utcáin – igaz az egészségügyi biztonsági előírások miatt kevesebb utas ülhet fel egyszerre ezekre. – Egyre több szolgáltatás indul be a városban. Mi is elindítjuk a városnéző sétákat pünkösdkor kisebb csoportokban, de több túravezető már elindította a hasonló túrákat és a különböző város játékok is igénybe vehetőek már – rszletezte az ügyvezető igazgató.

Nyáron nem kell majd nélkülözni a strandokat sem. A Napfényfürdő Aquapolis, a Partfürdő, valamint az Anna fürdő nyitásának pontos időpontjára még nem ismert, de amint a biztonság megengedi, fogadják a fürödni vágyókat, de pénteken már megnyílik a Sziksósfürdő Strand. Népszerűek lesznek a szabadtéri sportos programok is, a parkokban, a játszótereken már most nagyon sokan vannak, de a kerékpárutak és a Tisza is benépesedi – ezekhez kerékpárt és hajót is több helyen lehet bérelni Szegeden.

A szegedi programokról részletes információt a Szegedtourism oldalán kaphatnak az érdeklődők.
Előző sztori

Százmilliós bevételkiesésnél jár az SZKT

Következő sztori

Megszűnő csapadékra és erős szélre számíthatunk