Közélet

Más lesz az idei nyár a szegedi turizmusban

Más lesz az idei nyár a szegedi turizmusban

2020. május 19., kedd
Más lesz az idei nyár a szegedi turizmusban

A nagy rendezvények ugyan Szegeden is elmaradnak augusztus közepéig, de városba látogatók és a szegediek sem fognak unatkozni a nyáron. Sok, régóta népszerű program kerül előtérbe a járványhelyzet miatt.

Lassan visszatér az élet Szeged belvárosába, kinyitottak a vendéglátóhelyek, egyre többen ülnek ki a padokra, vagy a Tisza-partra a két hónapos bezártság után friss levegőt szívni. A turizmus is éledezni kezd, rövidesen nyitnak a szállodák és fürdők is Szegeden. Látszólag minden zavartalan működik, ami egy tartalmas szép szegedi nyárhoz kell, de koronavírus-járvány miatt mégis kicsit más lesz az idei nyár.

– Nem csak Szegeden, de az országban is minden rendezvény elmarad. A vidéki nagyvárosok, Miskolc, Debrecen vagy Pécs, hasonlóan Szegedhez a rendezvényturizmusban erősek, ami vonzerőt jelent a városnak – mondta lapunknak Ács Szilvia, aSzeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy Szeged sok szempontból előnyös helyzetben van több várossal szemben, ami idecsalogathatja a turistákat. – Aki idejön, nagyon sok szolgáltatást tud igénybe venni, ami mindenképpen versenyelőnyt jelent. Az idei nyáron most ezek a szolgáltatások jelentik a vonzerőt Szegeden és nem a rendezvények. Remélhetőleg azonban augusztus közepén elindulhatnak hagyományos rendezvények a városban, az augusztus 20-i ünnepség, a Deja Vu fesztivál, a SZIN, Tiszai Halfesztivál is várja az idelátogatókat.

Szegeden minden szolgáltató és létesítmény kiemelten figyel a biztonságra, így nyugodtan igénybe vehetőek és látogathatok ezek, azonbanindulás előtt érdemes tájékozódni az új házirendekről, szabályokról, hogy semmi se zavarja kikapcsolódást. Ezek az új szabályok mindegyik szolgáltató honlapján és Facebook-oldalán elérhetőek. Szerencsére számos biztonságosan végezhető elfoglaltság űzhető a szabadban, de zárt térben – így múzeumokban –egyelőre még nem lehet programokat szervezni, de az egészségügyi helyzet javulásával várhatóan ezek is megnyithatnak majd. A szegedi Vadaspark, a Füvészkert már napokkal ezelőtt megnyitotta kapuit, bár itt is szigorítottak a biztonsági előírásokon, de ez nem rontja a látogatók élményét. Ács Szilva elmondta, hogy június elején elindulnak a városnéző járművek is, így ismét lehet majd hajózni a Tiszán, és a kisvonat is jár majd a város utcáin – igaz az egészségügyi biztonsági előírások miatt kevesebb utas ülhet fel egyszerre ezekre. – Egyre több szolgáltatás indul be a városban. Mi is elindítjuk a városnéző sétákat pünkösdkor kisebb csoportokban, de több túravezető már elindította a hasonló túrákat és a különböző város játékok is igénybe vehetőek már – rszletezte az ügyvezető igazgató.

Nyáron nem kell majd nélkülözni a strandokat sem. ANapfényfürdő Aquapolis, a Partfürdő, valamint azAnna fürdőnyitásának pontos időpontjára még nem ismert, de amint a biztonság megengedi, fogadják a fürödni vágyókat, de pénteken már megnyílik a Sziksósfürdő Strand.Népszerűek lesznek a szabadtéri sportos programok is, a parkokban, a játszótereken már most nagyon sokan vannak, de a kerékpárutak és a Tisza is benépesedi – ezekhez kerékpárt és hajót is több helyen lehet bérelni Szegeden.

A szegedi programokról részletes információt a Szegedtourism oldalán kaphatnak az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.