Sport

Már a jövő évet tervezik a szegedi vízlabdázók

Már a jövő évet tervezik a szegedi vízlabdázók

2020. május 12., kedd
Már a jövő évet tervezik a szegedi vízlabdázók
Törölte a bajnoki idényt a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ), ezzel a csapatok többségének akarata érvényesült. Szegeden megértéssel fogadták a döntést, már a felkészülést és a jövő évi szezont tervezik.

A MVLSZ hétfői döntése értelmében egyetlen osztályban és egyetlen korosztályban sem folytatódik a 2019/20-as vízilabda-bajnokság. A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat a visszajutás utáni első - a döntés értelmében - csonka szezonjában 3 győzelmet (Debrecen ellen hazai pályán, Tatabánya ellen hazai pályán és idegeneben) szerzett és ezzel az alapszakasz A csoportjának 6. helyén érte a zárás. Szabó Zoltán, a szegedi klub vezetőedzője szerint reális és elfogadható döntés született a bajnokság lezárásával. —Kivárás után megalapozott döntést hozott a szövetség. A döntés figyelembe veszi az összes körülményt és a legkevésbé rossz megoldást választották, de azt tegyük hozzá, hogy ebben a helyzetben mindenkinek jó és kielégítő megoldás nem lehet - értékelte a döntést. Hozzátette, hogy döntésnél figyelembe vették a csapatok edzéslehetőségeit, a játékosok állapotát és meccsrendezési lehetőségeket is, amelyek mind alátámasztják a meghozott határozatot.

Fotó: Sándor Judit

A tréner kiemelte, hogy a vízilabdázók speciális helyzetben vannak, mivel két hónapja nem tudtak vízben edzeni és hiába kaptak egyéni edzéstervet a játékosok és csinálták végig becsülettel, az kevés ahhoz, hogy formában maradjanak. —Lakástüzet oltottunk gyűszűvel. Az általános állóképességet meg tudtuk őrizni, de többet nem. Hosszabb idő lesz visszaépíteni a vízilabdához szükséges készségeket, mint egy szárazföldi labdás sportágban—összegezte. A tervek szerint augusztusban indul majd az új idény a Magyar Kupa küzdelmeivel. Szabó Zoltán azt mondja, ezzel még nyerhet is a vízilabda, mivel augusztusban a csapatsportok többségében még nem kezdődik meg a szezon, ezért nagyobb figyelmet és nyilvánosságot kaphat a sportág. — Évek óta mondjuk, hogy a vízilabda nyári sportág. Itt a lehetőség, hogy egy egész hónapon át a nyitott medencékben és a televízió nyilvánossága előtt tudjuk szórakoztatni a közönséget. A következő szezon tervezését már megkezdték a koronavírus-járvány előtt, ezzel a munkával a lehetőségekhez mérten jól haladnak. A felkészülés pontos menetrendjét a versenykiírás ismeretében és az egészségügyi helyzet alakulásával tudják elkészíteni. — Még nem tudjuk, hogy mikor nyit az uszoda és azt sem lehet előre tudni, hogy milyen formában edzhetünk. Az, hogy edzést tarthatunk, a gyakorlatban nem jelenti azt, hogy ezek teljes értékű csapatedzések lehetnek, de már annak is örülünk, hogy vízbe tudunk menni — mondta Szabó Zoltán. Az edző azt is elmondta, hogy a következő év csapata is körvonalazódik, folyamatosan tárgyalnak a maradó és érkező játékosokkal is.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.