Írjon nekünk

Hírzóna

Látássérült, súlyos beteg férfit raboltak ki Makón

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki egy idős, súlyos beteg férfit rabolt ki hétfő délben – közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított május 18-án délben a makói buszállomáson meghallotta, hogy a sértett útbaigazítást kér az ott tartózkodóktól, hogy hogyan tudna eljutni a makói kórházba. A gyanúsított ezután felajánlotta a segítségét az idős, látássérült, fehér bottal járó és mozgásában erősen korlátozott sértettnek, hogy elkíséri a makói kórházba, mivel ő is arrafelé tart.

Miután egy parkba értek, a gyanúsított 400 Ft-ot kért a sértettől, elmondása szerint kenyérre. A sértett megtagadta a pénz átadását, erre a gyanúsított megfogta a sértett felsőtestén keresztben átvetett táskát és abba belenyúlva megpróbálta kivenni a sértett pénztárcáját. A gyanúsított erőfölényéből adódóan a sértett védekezését leküzdve a pénztárcát eltulajdonította, azonban a védekezés közben azért, hogy bizonyítékot szerezzen a gyanúsított személyére nézve, leszakította a terhelt nyakában levő fehér színű fülhallgatót.

A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a helyszínről elfutott, de a sértett hangos segítségkiáltására a közelben lakók a rendőrséget értesítették, akik röviddel ezt követően a gyanúsítottat elfogták, előállították, majd őrizetbe vették. Az előállítás során megtalálták nála a sértett táskáját és így a kár részben megtérült.

A bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt az ügyészség a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ezen túlmenően többszörös és különös visszaeső és cselekményét röviddel a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulását követően követte el.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a holnapi napon megtartandó ülésen fog dönteni.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Tovább olvasom

Hírzóna

Hetek óta először nem volt üres a Szent Péter tér a pápa vasárnapi beszéde alatt

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egymástól méteres távolságra, több tucatnyian voltak a vatikáni Szent Péter téren vasárnap. Ez volt az első alkalom március 10. óta, hogy Ferenc pápa nem az üres teret látta, amikor beszéde után kinézett az apostoli paloták ablakából. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Hírzóna

Megsértette a kijárási korlátozásokat az osztrák államfő

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bocsánatot kért vasárnap Alexander van der Bellen osztrák államfő, miután a rendőrség rajtakapta, hogy feleségével, Doris Schmidauerrel együtt egy kerthelyiségben tartózkodott a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében elrendelt kijárási korlátozások idején. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Hírzóna

Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból – közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE). echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál