Közélet

Ismét segítenek a katonák a vásárhelyi kórháznak

Ismét segítenek a katonák a vásárhelyi kórháznak

2020. május 3., vasárnap
Ismét segítenek a katonák a vásárhelyi kórháznak

Ismét sátrat telepítettek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái a hódmezővásárhelyi kórház területére - tájékoztatott a dandár.

A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli vészhelyzetben - a kórházparancsnoki rendszeren keresztül - ismét segítségnyújtásra kérték fel az MH 5. Bocskai István Lövészdandárt. Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója a Magyar Honvédség segítségét kérte a sürgősségi osztályon kialakítandó betegutak optimalizálása, illetve a sürgősségi osztály előtti ideiglenes fogadóhely kialakítása érdekében. A 24 órás betegellátás zavartalan működésének biztosítására a központnak szüksége volt egy katonai sátorra, amelynek kiszállításában és telepítésében a hódmezővásárhelyi Helyőrségtámogató Parancsnokság hat katonája vett részt.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.