Közélet

Huszonegy előterjesztésről szavaz a parlament 

Huszonegy előterjesztésről szavaz a parlament 

2020. május 18., hétfő
Huszonegy előterjesztésről szavaz a parlament 

Négynapos üléssel folytathatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők kedden huszonegy javaslatról szavazhatnak, szerdán pedig tárgyalni kezdhetnek az egyszer használatos műanyagok betiltásáról.

A házelnök javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a végleges napirend elfogadása, majd az azonnali kérdések és az interpellációk követhetnek két-két órában. Kedd reggel 9 órakor, szintén napirend előtti felszólalásokkal indulhat az ülésnap, amit a szavazások követhetnek. A Ház dönthet egyebek mellett a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakításáról, a Budapest-Belgrád vasútvonalat finanszírozásáról és kivitelezéséről, valamint a büntetőeljárási és piacfelügyeleti törvények módosításáról, továbbá több egyetem alapítványi formába rendezéséről. A határozathozatalok után az örökbefogadások segítését célzó törvénymódosításról, valamint az Erzsébet-táborokról szóló jogszabályról is általános vitát tartanak. Szerdán további hat előterjesztést tárgyalhatnak a képviselők. Ekkor kerülhetnek terítékre a különleges gazdasági övezetek kialakításáról és az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló kormányzati előterjesztések. A Ház következő ülése május 25-én, hétfőn érhet véget, amikor újra azonnali kérdések hangozhatnak el.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.