Hírzóna

Harminchárom(!) migránst kapcsoltak le Csongrád megyében

Harminchárom(!) migránst kapcsoltak le Csongrád megyében

2020. május 21., csütörtök
Harminchárom(!) migránst kapcsoltak le Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád megyében. A rendőrök 31 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket, 2 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások május 20-án 0 óra és 24 óra között nyolc esetben összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Mórahalom és Ásotthalom külterületén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsokközül egy személy iraki, hárman marokkói, hatan palesztin, kilencen afgán, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A feltartóztatott illegális migránsok közül négyen a határsértéssorán olyan sérüléseket szenvedtek, hogya magyar rendőrökintézkedtekaz egészségügyi ellátás céljából történő kórházba szállításukra. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően ahatársértőketvisszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány egy esetben 2 személyt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.