Politika

Halász: A baloldali önkormányzatokban kirúgások, megszorítások követik egymást

Halász: A baloldali önkormányzatokban kirúgások, megszorítások követik egymást

2020. május 23., szombat
Halász: A baloldali önkormányzatokban kirúgások, megszorítások követik egymást

A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott videofelvételen.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány totálisan megmutatta, mi a különbség a baloldal és a kormány válságkezelése között.

Hangsúlyozta, a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket, megtartani a fizetésüket és biztosítani a családjuk megélhetését, több baloldali vezetésű önkormányzatban azonban azonnal megszorításokba kezdtek.

"Ugyanúgy, ahogy a kormányzásuk idején" - tette hozzá. Halász János elmondta, a baloldal mindig a megszorításokhoz nyúlt a válságokban, amivel tovább növelte a munkanélküliséget és mélyítette a szegénységet. A mostani járványban is sok baloldali önkormányzatnál tettek embereket az utcára és csökkentették a közszolgálatban dolgozók fizetését - húzta alá. A Fidesz képviselőcsoportjának szóvivője példaként említette, hogy a Niedermüller Péter vezette DK-s Erzsébetváros miközben csökkentette a kerületi óvónők fizetését, több tízmilliós megbízásokat adott Gyurcsány Ferenc ügyvédjének, Czeglédy Csabának. "Józsefvárosban Pikó András elvette a kerületi egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók lakását" - mondta.

Kiemelte, Hódmezővásárhelyen miközben Márky-Zay Péter polgármester fizetését változatlanul hagyták, más közalkalmazottakat kirúgtak, illetve csökkentették a fizetéseket.

Miskolcon, ahol szintén az ellenzék vezeti az önkormányzatot, a városnak dolgozó fizikai dolgozók bérét azonnal csökkentették - közölte a szóvivő. Halász János közölte, a "baloldal zsigerből megszorít, kirúg, adót emel és csökkenti a fizetéseket a válságban", a kormány azonban épp az ellenkezőjét csinálja: támogatja a munkahelyek megőrzését, újakat teremt, adót csökkent és bértámogatást ad. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.