Közélet

Felújítják a bordányi templom 87 éves orgonáját

Felújítják a bordányi templom 87 éves orgonáját

2020. május 16., szombat
Felújítják a bordányi templom 87 éves orgonáját

Elkezdődhet a bordányi templom orgonájának felújítása, miután három és fél millió forint állami támogatást kaptak a munkálatokra - írja a Délmagyar.

A lap szerint a bordányi templom pneumatikus orgonáját 1933-ban a pécsi Angster József és Fia Orgona- és Harmóniumgyár készítette.Az elmúlt évtizedekben a szú elkezdte enni, a mechanikája elavult, az egész hangszer elhasználódott, felújítására végül gyűjtés indult. A hívek eddigi adományainak és az elnyert támogatásnak köszönhetően elkezdődött a felújítás. A napokban már Bordányban járt az orgonaépítő, és hozzálátott a munkálatok előkészítéséhez, amelynek végén új elektronikát kap és teljesen megújul a Győrből kapott, hárommanuálos játszóasztal. Erről megszólaltatható lesz a megújult és korszerűsített hangszer.

(Kiemelt kép: Gábor Tamás)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.