Közélet

Ezért utálta meg örökre a fél ország Gyurcsány Ferencet

Ezért utálta meg örökre a fél ország Gyurcsány Ferencet

2020. május 26., kedd
Ezért utálta meg örökre a fél ország Gyurcsány Ferencet

A DK-ban még mindig igazságbeszédként emlegetik az őszödi beszédet. Gyurcsány Ferenc 14 éve, a 2006-os országgyűlési választások után ismerte be az MSZP-frakciónak, hogy a választás előtt hazudtak az embereknek.

Gyurcsány trükkök százairól beszélt a zárt körű megbeszélésen és azt is bevallotta, hogy meghamisították a költségvetési adatokat. A Fidesz szerint az őszödi beszéd a 30 éves magyar demokrácia egyértelmű a mélypontja. 14 évvel ezelőtt elsőként a Kossuth Rádió hozta nyilvánosságra az őszödi beszéd egy részletét, amit Gyurcsány még 2006. május 26-án mondott el az MSZP kihelyezett frakcióülésén. A beszédet egy futár szállította ki a szerkesztőségekbe, a feladó azóta is ismeretlen. Gyurcsány a társadalmi és politikai nyomás miatt bizalmi szavazást kért maga ellen a parlamentben, amelyet párttársai megszavaztak, így maradt a pozíciójában. Bocsánatot azóta sem kért a beismert hazugságok miatt, ám egyszer elismerte, hogy a beszéd nagy károkat okozott neki. Azóta azonban már pozitívan értékeli a beszédet, éskorábbi párttársait vádolta a történtek miatt. Íme a teljes, vágatlan beszéd: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=apObYZeTbF8&feature=emb_logo A jobboldal ikonikus műsora, a Sajtóklub szinte egy teljes adást szentelt a nevezetes eseménynek egyébként, benne sok, kevésbé ismert kulisszatitokkal is: https://www.youtube.com/watch?v=h0-lw2xZJkk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.