/

Ezért utálta meg örökre a fél ország Gyurcsány Ferencet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A DK-ban még mindig igazságbeszédként emlegetik az őszödi beszédet. Gyurcsány Ferenc 14 éve, a 2006-os országgyűlési választások után ismerte be az MSZP-frakciónak, hogy a választás előtt hazudtak az embereknek.

Gyurcsány trükkök százairól beszélt a zárt körű megbeszélésen és azt is bevallotta, hogy meghamisították a költségvetési adatokat. A Fidesz szerint az őszödi beszéd a 30 éves magyar demokrácia egyértelmű a mélypontja.

14 évvel ezelőtt elsőként a Kossuth Rádió hozta nyilvánosságra az őszödi beszéd egy részletét, amit Gyurcsány még 2006. május 26-án mondott el az MSZP kihelyezett frakcióülésén.

A beszédet egy futár szállította ki a szerkesztőségekbe, a feladó azóta is ismeretlen.

Gyurcsány a társadalmi és politikai nyomás miatt bizalmi szavazást kért maga ellen a parlamentben, amelyet párttársai megszavaztak, így maradt a pozíciójában. Bocsánatot azóta sem kért a beismert hazugságok miatt, ám egyszer elismerte, hogy a beszéd nagy károkat okozott neki.

Azóta azonban már pozitívan értékeli a beszédet, és korábbi párttársait vádolta a történtek miatt.

Íme a teljes, vágatlan beszéd:

A jobboldal ikonikus műsora, a Sajtóklub szinte egy teljes adást szentelt a nevezetes eseménynek egyébként, benne sok, kevésbé ismert kulisszatitokkal is:

Előző sztori

A sportoló, aki nem bánja, hogy elhalasztották az olimpiát

Következő sztori

A gazdaságvédelem költségvetése lesz a jövő évi büdzsé