Krimi

Eljárás indult a Tápén és Petőfitelepen házaló csalók ellen

Eljárás indult a Tápén és Petőfitelepen házaló csalók ellen

2020. május 26., kedd
Eljárás indult a Tápén és Petőfitelepen házaló csalók ellen

A szélhámosok paplannal házalnak, egy idős nőt már kiraboltak.

Olvasóink jelezték, hogy csalók házalnak Tápén és Petőfitelepen. Elmondásuk szerint a szélhámosok paplanárusoknak adják magukat és egy idős nőt már kiraboltak. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot. Tájékoztatásuk szerint az ügyben csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség válaszlevelében felhívta a figyelmet arra, hogy a trükkös tolvajok számos sztorival rendelkeznek, amellyel az emberek jóindulatára, hiszékenységére, esetleg figyelmetlenségére alapozva pénzt, egyéb értékeket szerezhetnek meg. Felhívásukat a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

Legyen óvatos,

  • idegeneket ne engedjen be az ingatlanba, kapun, ajtón, vagy beakasztatott lánccal biztosított ajtónyíláson keresztül beszéljen velük!
  • amennyiben mégis beenged egy idegent a lakásba, egy percre se tévessze szem elől (akkor sem, ha egy Ön által hívott, nem - vagy kevéssé – ismert mesteremberről, szerelőről van szó)!
  • hivatalos személytől, szolgáltató munkatársától kérjen arcképes igazolványt és/vagy ellenőrizze telefonon a hivatkozott intézménynél, szolgáltatónál!
  • tartsa szem előtt, hogy házalóktól vásárolni kockázatos, mivel a termékek (ágyneműk, edények) általában nem megfelelő minőségűek, a vevők az esetek nagy részében garancia nélküli, használhatatlan, illetve silány, rossz minőségű terméket kapnak a pénzükért cserébe!
  • a közszolgáltató munkatársai helyszínen nem kezelnek pénzt, az esetleges túlfizetést a legtöbb esetben jóváírják a következő számlán!
  • mindig legyen gyanús, ha unokájára vagy közeli hozzátartozójára hivatkozva pénzt kérnek Öntől! A csalók általában jó barátként mutatkoznak be és segítő szándékot színlelnek.

A gyanútlan nagyszülő nem ismerheti az unokája összes ismerősét, ezért fenntartás nélkül segít. Ezért nagyon fontos, hogy:

  • Ne beszéljen idegenek társaságában családtagjai anyagi viszonyairól, valamint arról, hogy adott pillanatban hol tartózkodnak! Az elkövetők felhasználhatják az információkat cselekményük felépítéséhez.
  • A váratlanul telefonáló, vagy becsengető idegenekkel szemben legyen óvatos, ne bízzon meg az általuk előadott történetben, azok valóságtartalmáról mindenképpen győződjön meg!
  • Ha a történet valótlannak, kétségesnek vagy hihetetlennek bizonyul, haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívószámon! Fizikai támadás esetén a lehető legrövidebb időn belül tegyen bejelentést a 112-es segélyhívószámon (ügyeljen rá, hogy a helyszínt ne változtassa meg)!
(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.