Közélet

Bakondi György szerint nem engedünk a nyomásnak

Bakondi György szerint nem engedünk a nyomásnak

2020. május 30., szombat
Bakondi György szerint nem engedünk a nyomásnak

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: az emberek a választásokon, a nemzeti konzultációkon világosan elmondták az akaratukat, nem szeretnék ha ellenőrzés nélkül tisztázatlan identitású, tisztázatlan céllal tömegben, illegálisan érkeznének a migránsok az országba. Ezzel szemben számos liberális csoportosulás törekvése az, hogy a magyarok hagyják abba a határok őrizetét, engedjék be az érkezőket. A belbiztonsági főtanácsadó elmondta, arra számítanak, hogy ez a támadás folytatódni fog. A luxemburgi bíróság döntését tiszteletben tartják, de tiszteletben tartják a nemzeti egységet, a nemzet által kinyilvánított akaratot is, ezért döntöttek úgy, hogy a határokon ne legyen lehetőség benyújtani a menekültkérelmet, csak a külképviseleteken - tette hozzá. Megjegyezte, hogy vannak valódi menekültek, akik szíriai harcok elől menekülnek például Törökországba. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ott őket nem üldözi senki, ezért a továbbindulásuk sem indokolt. A Magyarországra érkezők is legalább 3-4 biztonságos országon jönnek keresztül - mondta Bakondi György.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.